Takács Dezső : Rövidhírek: Már vizsgálják

*

 

Vizsgálat indult a „Módi” tánciskolát is működtető „Blue-tangó” KFT ellen. Felmerült annak a gyanúja, hogy a táncoktatók, fittyet hányva legszebb nemzeti értékeinkre, mostanában másként tanítják a csárdást.

Az autentikus „kettőt balra, kettőt jobbra” helyett, eléggé el nem ítélhető módon, most az egyet balra hármat jobbra változatot erőltetik.

Mert gondoljuk csak végig. A tradicionális helybenjárás helyett vajon hová jutunk így, és mi lesz azokkal a zenészekkel, akik nem tudják majd úgy húzni a talp alá valót, hogy a táncosok ne tapossák le egymástő

— Sajnos nincs más választásunk — nyilatkozta a KFT ügyvezetője, Árnyvölgyi Győző. — Ha nem simulunk az új hullámok ölébe, szilánkokra zúzza hajónk a változások hurrikánja.

— Sasszé jobbra, há’ és!

*

 

Mesébe illő vizsgálatba kezdett a hegyháti főügyészség annak a kilencvenhárom földbérlőnek a feljelentésére, akik úgy csapódtak be ügyletük során, mint a sosem látott lettországi meteor az anyaföldbe.

Valamennyien egyaránt tizenkét hektár termőföldet béreltek — hogy, hogy nem —, kivétel nélkül a képviselő, Stresszer Ábeltől, aki egyben a térség legnagyobb földbirtokosa is.

A vállalkozás ígéretesnek tűnt, mert bár földet művelniük a bérleti szerződés aláírását követően sem kellett, év végén még is jelentős árbevétel virított adóbevallásukban. Sajnos később kiderült, hogy csak ott, mert a bérelt föld hasznából egy fillért sem láttak.

Így azután volt is földjük, meg nem is. Kerestek is pénzt, meg nem is. Kértek is szociális ellátást, meg nem is kaptak.

Most kórusban átkozzák Stresszert, akit véd a mentelmi jog, az ügyészség, a választásokig viszont vizsgálódik is, meg nem is.

 

*

 

Az unió-szerte megkülönböztetett figyelemmel kísért Zuschlag-ügy kapcsán már az ÁNTSZ is vizsgálódik.

Az eddig tanúként beidézett vezető politikusok esetében ugyanis, bár különböző fokú, de biztosan felismerhető amnéziát figyeltek meg. Az érintettek a bíróság által feltett kérdésekre többnyire a „Nem emlékszem! Nem ismerem!” válaszokat ismétlik.

A legutóbb beidézett, egykori játszótérügyi államtitkár már olyan súlyos állapotban volt, hogy saját lakcímét sem tudta felidézni, és nem ismerte meg első házasságából származó fiát sem. Igaz, ő ma már negyedik házasságában neveli, nyolcadik gyermekét.

A szakemberek járványveszélytől tartanak, s félő, ha az a megelőző intézkedések ellenére is kitör, a jelenleginél is nagyobb káosz lesz közéletünkben, s halódó gazdaságunk végleg összeomlik.

 

*

Legutóbbi módosítás: 2009.11.02. @ 09:10 :: Takács Dezső
Szerző Takács Dezső 190 Írás
Viharban érkeztem, vaksötét éjszaka. Hajlongó jegenyék, átázott föld szaga, s Anyám volt ott még, meg a bába, mikor belesírtam ebbe a világba, a Sztálin utca nyolcban, alig hallhatóan.