Verő László : Ramaszetter Pipi történetei 3

Semmi sem tökéletes

Völgyessy Zebulon kényelmesen elterpeszkedett a tigrisbőrön, böffentett egyet, és töltött magának egy pohárka Hennessyt. Körbenézett a hajlékban, és megelégedve konstatálta, hogy a lehetőségekhez képest, jól berendezkedtek. A falakon sejtelmes freskók, nyolc gyereke már sínen van, az asszonyaik is elférnek a falak között. Tegnap vadászni voltak együtt, és ritka szép bölényt ejtettek el. Abból készült az imént elfogyasztott tatárbifsztek.

Három asszonyára sem lehet panasz, beosztják őt, annak rendje és módja szerint. Csak ritkán köll közibük csapni. A szomszédokkal is egészen jól elvan, alig hármukat kellet agyonverni, amikor leánykérőbe mentek a fiúkkal.

A telken jó sok gyümölcsfájuk terem, a folyóban halak dögivel. Egyszóval nem panaszkodhat.

Elővett egy caporalt, megropogtatta ráérősen, azután iszonyú nagyot üvöltött!

— A bánatos rohadt életbe! Miért nem találták még fel a tüzet?

Legutóbbi módosítás: 2021.07.29. @ 10:13 :: Adminguru
Szerző Verő László 87 Írás
1986-ban alapítottam meg a Héttorony Könyvkiadót, mely élt tíz évet, és több mint száz kiadott kötet maradt utána. Béke poraira. Most - e kor igényeinek megfelelően - itt, a világhálón halásszuk a jó írásokat, remélhetőleg szerzőink, és olvasóink örömére. *** Született 1954. április 12. Budapest Elhunyt 2007. május 24. (53 évesen) Budapest