kisslaki : RÉSZEG EGÉR, RÉSZEG MACSKA

 A szépség hősei

 

 

Az egerek még dohányoztak egyet a fogdában, de már pizsamára vetkőzve. Hatan nem füstöltek. Azok pálinkát ittak. Énekeltek. Szerdai bácsi, a már vénségbe fehéredett Matuzsálem is itta a konyakot, s régi búzavirágéneket dünnyögött hozzá röcögö hangon.

 

Talán nem is hallotta Bertalanék agresszív lármáját a másik csoportból, akik macskacsúfoló nótákat ordibáltak. Nem csoda, mert azok noha bort kaptak.

 

– Kuss legyen odabenn,!!- rúgott az ajtóba Hahn úr az ügyeletes foglár. A „kuss legyen”-re elhallgatott a társaság A dohányzók elnyomták még a csikket, s a nótázók is visszamásztak ágyaikba.

 

A mellettük lévő cellában is, ahol macskák iszogattak, dohányoztak, hallották a foglárt. Heten közölük csak a plafont bámulták bambán a kábítószertől. Az ajtó mellett két iromba az „egyszer egy kutya a kolbászt ellopta” című nótát gajdolta kicsattanó derűs örömmel.

 

A lámpa alatt Perzsa Mici kuporgott. volt a legfiatalabb a társaságban. Egy razzián bukott le mert egyedül volt egy szórakozó helyen, persze papírok nélkül. sohasem dohányzott, nem ivott, de itt megszerette a könnyő homoki fehérbort.

 

Ez a söpredék nem is tudja ki vagyok én, gondolta sértődötten. t igenis kérem szerető család fogta körbe, kényeztettek, s csak véletlenül rakták ki az autópályán a benzinkútnál. Idáig jutva gondolataival elsírta magát.

 

Ne bőgj Mici, – simogatta meg vigasztalóan buksiját Mancika, a világot látott iskolázott utcamacska; megfontoltan leverte szivarjáról a hamut- örülj neki kedveském, hogy behoztak.

 

Itt tudósok százai dolgoznak azon, hogy zöld-paraszt gazdád felesége is jobb csókálló rúzst használhasson s haját tökéletesebben rögzítse a „minden időben”  hajlakk. Ezt a pipere konszernt úgy hívják, hogy…

 

– Villanyoltás- ordította ismét Hahn úr, lenyomta a kapcsoló gombját s erre sötét csend zuhant a börtönre, csak Szerdai bácsi dünnyögte még a monoton bús búzavirág nótát.

 

Legutóbbi módosítás: 2021.07.29. @ 10:12 :: Adminguru
Szerző kisslaki 253 Írás
Majd ötven éve élek Németországban. Véletlenül. Alapítástól itt vagyok. Jó, hogy jó társaságba kerültem.Tisztelettel, Kiss lászló kisslaci@t-online.de