Boér Péter Pál : Nyomban

Lépés, lépésbe lép, és talprece, bütyök, kéreg meg sarok örvend, mert haladva nyomot hagy.

Lépés lépésben hátranéz. Elhűl, mert az összes mögötte maradt lábnyoma eltűnt. „Hát a sajátomban lépdelek itt? Tehát már megcsináltam magamnak az útvonalat.” Röpke rémülete után, újra büszke magára, mert már nem csak az utána jövőknek, hanem egyenesen magának rakta le a nyomokat, sőt senki másnak. Valamikor, nem emlékszik rá pontosan mikor, de megtette. Legszívesebben dupla lábbal szökkenne, de nem úgy vannak előtte a kicentizett nyomok. Lépés, és lép előre.

„De kinek hagyok én végül is támpontokat, ha nem lehet utánam jönni? Az sem kevés, hogy önmagamnak kitapostam a járható ösvényt.” Megint megnyugszik, újra előre néz. Lépne, de elfogyott az ösvény.

„Most mi van? Eddig jártam mindenhova, mostantól álldogálnom kell vagy nincs pálya, sem hátul, sem mögöttem, sem előttem?”

Már nincsenek nyomok. A távolba tekint és síró szívvel, ködösen látja, hogy úgy tűnik, nyomok képződnek, és valamerre mennek, de már nem tudja merre. Tehát nem neki és nem ő, akkor ki, kinek és miért?

Sírna, de mint lépés már megszűnt, nyoma sincs, pedig valaki letehette volna, mielőtt…

 

 

Legutóbbi módosítás: 2018.04.09. @ 11:26 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/