Boér Péter Pál : Nyomottan

 

Megy a lábnyom. Már minden oldalán tele van bütykökkel. Szinte sántikál, és mégis könnyed, büszke magára, mert ő mindig nyomot hagy maga után, pedig csak nyom. Ezért nem lehet más, mint saját magának a nyoma.

Hátrapillant és elborzad. Nem lát semmilyen lenyomatot, előtte viszont már arra cammogott valaki.

Megnézi közelről, majd szakértői szemei beazonosítják önmagát.

„Ez az én lábnyomom! Csodálatos, eszerint mindig marad nyom utánam! De hát ez most előttem van… A végén kiderül, hogy nem is a saját emlékművem, csak egy önmagam nyomának nyomkeltője vagyok? Ki csinálta ezt? Ennyire pontosan nem lehet lemásolni talpatlan talpam tökéletes nyomát. Ej, de aggasztó ez az egész, hiszen én vagyok az a nincs, aminek nyoma van. A mai napig így gondoltam, de most valaki csúf tréfát űz belőlem. Provokátor, jelezném, nem vagyok semmi! Mögöttem ugyan szemernyi hátrahagyott nyom sincs, de előttem ott a sajátom. Szétrepedezek, mint nyáron az aszott föld. Szerencsémre, egy ideje méregtelenítem magam, már nem lehet előttem önmagam nyomának nyomkeltője.”

Megvizsgálja, és sírva fakad, amikor meglátja, hogy a homokba süppedt nyom bal lábujja mellett ott egy fél vércsepp. Lenéz.

„Akkor én nem is vagyok nyom, mert megvágott a lábszépítő…”

A hátán roppanást érzett.

„Jaj!” — kiáltotta a mélázó talpbetét.

A lábnyom gazdája éppen menni akart valahová, ezért belépett az előtte levő cipőbe.

           — A kiskésit, de szorít ez a cipő, kiserkent a vér a bal lábujjamból!

 

Legutóbbi módosítás: 2016.01.29. @ 12:33 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/