Bősze Emil Miklós : Slomó rabbi — 615. —

Slomó rabbiról sajnos, hogy nem sokat tudok, ugyanakkor ő lehet az, akinél az önmaguktól felpattanó kérdések sem maradnak megválaszolatlanul.*

 

 

Slomó rabbiról sajnos, hogy nem sokat tudok, ugyanakkor ő lehet az, akinél az önmaguktól felpattanó kérdések sem maradnak megválaszolatlanul.

Bár magam is rabbi lehetnék, ám ettől nem kell egyáltalán tartanotok…

Amennyiben egy rabbit magam is megkérdezhetnék valamiként, úgy azon kérdésemet igyekezném megfogalmazni felé, hogy mi is lehet az —, ami meghatározza a Nőt? /Nyilvánvalóan nem kellemetlenkedés okán intézném kérdésem felé, hanem nagyfokú tudatlanságomból eredően./

Ha ismerném önmagam, úgy máris meglennék a fél válasszal, hogy mi is határozza meg a Nőt.

Történt például, hogy egy nő napszúrást kapott, de nem attól, hogy a rádió bemondta, hogy kifejezetten napfényes idő várható —, hanem attól, hogy a dolgok már nem őfelette-őkörülötte ragyogtak.

Egy másik szépség meg álomtúltengésben szenvedett, és mindvégig azt hitte, hogy élete tavasziasan alakul, ám ő is tévedett —, mivel a várt nyár helyett, máris az ősz következett — a reményteli tavaszt követően.

A harmadik nő pediglen éjszaka ragadt az utcán, viszont szerencsés volt —, mivel a Nap beleszeretett, és nem találta nyugtát —, s a nőcske meg miért is kért volna nyugtát, hiszen megvolt a magához való esze!

Nyugton hagylak inkább magam is.

Mintha fáradtabb lennél, pedig téged, mint Nőt mi is határoz meg(?) —, arra megvan a kész feleletem.

Nos ami rád elsősorban jellemző és meghatározó, mégis az lehet, hogy nincs jelenleg feletted anticiklon —, s talán még az, hogy fontos vagy az embereknek —, és az is maradsz.

Számomra is meghatározó lényed.

És nem legvégül, de szeretlek is —, csak el ne mondd Slomó rabbinak, mivel ő ezt úgyis tudja.

   

 

Budapest 2010. nov. 06.

Legutóbbi módosítás: 2010.11.07. @ 13:24 :: Bősze Emil Miklós
Szerző Bősze Emil Miklós 74 Írás
Nagyvárad - Bukarest - Nagyvárad - Budapest... ÃÅj írásaim: http://www.bemiklos3.eoldal.hu Betelt honlapjaim: Korábbi írásaim: http://www.bemiklos2.eoldal..hu Ősírásaim: http://www.bemiklos.eoldal.hu Tanult szakmám fényképészet. Banki aláírásom: e-mail. -_-