Takács Dezső : Rövidhírek: Az erő velünk van

*

 

 

 

Hajnali három óra hat perckor közepes erősségű földrengés rázta meg a medgyesbodzási Eper utca házait. Az ott lakók állítása szerint, Szalámi Szilárd, hazaérkezvén Nyugat-európai útjáról, éppen ebben az időpontban zuhant ki járműve speciálisan megnagyobbított vezetőfülkéjéből. A kérdést, hogy vajon a sofőr földre érkezése okozta a földrengést, illetve a szerencsétlen ember éppen a földrengés miatt szenvedett balesetet, szakértői vizsgálat fogja tisztázni.

— Miután a beszállított beteget megszabadítottuk a korábban nagymértékben fogyasztott angol, francia, svájci, osztrák és magyar sörféleségektől, megdöbbenéssel konstatáltam, hogy szervezete belül teljesen kiüresedett — tájékoztatott bennünket dr. Tarhos Béla, a vámsebesi kórház belgyógyász főorvosa. — Kollégákkal, családtagokkal folytatott konzultációk után, azt feltételezzük, hogy kamionosunkat teljesen felemésztette, a sarki vegyesboltos teltkarcsú felesége iránt érzett, reménytelen szerelem. Felépülésére, csak több hónapos gyógykezelés után számíthatunk.

*

 

Tegnap, az esti órákban, megelőzés céljából, nagy erőkkel vonult ki a Mezőkavicsbányai Városi Tűzoltóság, H. Ignác helyi kisvállalkozó születésnapi grillpartijára.

Ingatlanban, emberéletben kár nem keletkezett. Mindössze az ünnepelthez kellett úgy éjfél felé mentőt hívni, mert a túlzott fogyasztás láttán eszméletét vesztette.

— Égtem, mint csőgörény az illatszer gyárban! — ismételgette magához térését követően rögeszmésen, a duguláselhárító szakember.

 

*

 

Súlyos kimenetelű diszkó baleset történt Nagyszalontán.

Mikor hajnalban, az igencsak emelkedett hangulatban lévő fiatalok, hazafelé tartottak a „Petrencés” diszkóból, az erejéről és a metálzene iránti olthatatlan rajongásáról ismert T Miklós, már a Gyepes patak partján kaszált.

Előbb a: — Füvezünk, füvezünk? — illetve, a: — Fenjed a metált Májkel! — beszólásokkal inzultálták, majd egymást az addig egyenes szálú fűbe lökdösve, letarolták a kaszálót.

Ezt már nem tűrhette Miklós. Felkapta a hozzá legközelebb álló diszkóst, a feje fölé emelte, majd olyan erővel dobta a fűben hentergők közé, hogy az a nyakát szegte. További három személyt ápolnak törések és zúzódások miatt, a város kórházában.

Az eset után T Miklós, kaszáját hátrahagyva a közeli nádasba menekült, ahonnan időnként fel-felhangzik a mély torokból indított rekedt üvöltés:

— Nincs egyebem, csak a metál!

A gyanúsítottat a rendőrség nagy erők bevonásával keresi.

 

*

 

Legutóbbi módosítás: 2009.11.16. @ 11:33 :: Takács Dezső
Szerző Takács Dezső 190 Írás
Viharban érkeztem, vaksötét éjszaka. Hajlongó jegenyék, átázott föld szaga, s Anyám volt ott még, meg a bába, mikor belesírtam ebbe a világba, a Sztálin utca nyolcban, alig hallhatóan.