George Tumpeck : Napi mozaik 21.

A titkos ügynök és a voodoo boszorkány
/a fotó saját / *

 

A titkos ügynök, az kéremszépen kétszínű. Felületes szemlélő részére csak simán kávébarna, tej és cukor nélkül, de a Varázsló tudja, hogy az fekete. Van két szemfoga, ami biztos, hiszen ez a kettő kilóg a szájából, de mielőtt levámpírozná az ember, érdemes megjegyezni, hogy valószínű, csak ez a kettő van neki és kész. Iskolai végzettségét ne firtassuk, mert a törzsi viszonyok között az ész, az a korral jár. Hetvenhat éves korához képest fiatalos, teli ambícióval, egy kordában tartott feleséggel, ami azt jelenti, hogy „befogod a szád, vagy ma takarítani és főzni is kell”. Általában ez hatni szokott, így csendben van, és mindenki jól jár.

Ezzel szemben a voodoo boszorkány, aki szintén kávébarna, csak sötétebb agyilag, ő az örök ellenzék. Mindenhol első, imád szervezkedni és mószerolni.

Ők ketten a látványos bajkeverők, akik viszont kitűnő fehér edzőkkel rendelkeznek, illetve ezeket lehet uszítani. Az edzők a háttérben megbújva tüzelik a két őrültet, akik a kis emberek hatalmi tébolyát maximálisan kihasználva harcolnak a népszerűségükért.  Ez olyan „Bodri, fogd meg” dolog, csak Bodri nélkül.

Most volt a házban lakóbizottsági elnökválasztás, ahol a két indulóra való tekintettel, mind a kettőt megválasztották, hogy ne legyen vita. Persze ebből vita lett, mert ahol választási lehetőség van, ott vita is van. Dúl a hatalmi harc. Szeretném megjegyezni, hogy ugyan lakóbizottság nincs, de annak már két elnöke is van, akik két teljesen különböző választási programmal kampányoltak. Igen kérem, mint a nagyok. Jártak ajtóról-ajtóra és papírról felolvasták a véleményüket, ami pozitív, mert így mindenki látja, hogy ők ketten legalább olvasni tudnak.

A felügyeleti szerv biztatta őket, hogy jó dolog az ilyen lakóbizottságosdi. Majd ők eldöntik, hogy a ház köré rózsát vagy szegfűt telepítsenek, hogy legyen-e a házban hétvégi takarítás, és meglincseljék-e az afgán urológust, aki rendszeresen a liftben könnyít magán. Persze itt kérem demokrácia van, tehát mindent szavazás dönt el, még azt is, hogy Leila, a közhasznú amazon hol strihelhet. Mondjuk, Leilát ez nem érdekli.

A virág, az egy jó kérdés, mert az sok embert foglalkoztat. Igaz, hogy a házban levő szemétledobó helyett az emberek a konyhai szemetet és az éjszaka folyamán használhatatlanná vált kotonokat egyszerűen kihajítják az ablakon, a sirályok és mosómedvék legnagyobb örömére, de a virág, az kérem kell, azt meg kell szavazni. Már július van, az eddigi szavazások eredményesek voltak, mert már sikerült megszavazni, hogy hamarosan meg fogják szavazni, hogy kell virág. Ha ez megtörténik, akkor a következő hónapban megszavazzák, hogy milyen virág kell és menyi és hová, majd az azt követő hónapban pedig az kerül szavazásra, hogy ezt ki fogja kifizetni, és ki fogja elültetni.

Mint általában a nagy dolgok, minden a végrehajtáson bukik meg, mert ekkor már ősz van, amikor nem ültetnek virágot, így majd alternatív programként meglincselik az afgán urológust, aki rendszeresen a liftben könnyít magán.

Azért a királyság az jobb volt, mert ugye volt egy király és egy bakó, meg némi sallang, így általában minden rendben ment. Nem kellett szavazni, nem volt választási lehetőség, illetve volt, de azt a bakó egy legyintéssel elintézte. Kérem, ez volt az igazi demokrácia.

 

Legutóbbi módosítás: 2009.07.03. @ 17:00 :: George Tumpeck
Szerző George Tumpeck 301 Írás
BemutatkozásTumpeck György vagyok, 1953 nov. 14-én születtem Budapesten. 1985 óta élek Canadában, először Torontoban, majd az utóbbi pár évben Niagara Fallson. Hobbim a horgászás, szeretem a csendet, az egyedüllétet. Fotózással is foglakozom, és természetesen írok is. Társaságom szerint, jókedéjü, vidám emberke vagyok, én ezt inkább egy bohóc álarcának érzem