George Tumpeck : Napi mozaik 13.

*

 

 

 

Megjegyzés. Ez egy régebbi történet, Torontó másik részéből. Itt a lövöldözés majd mindennapos esemény, és addig senki nem háborog, amíg nem ő a célpont. Ha nem találják el, akkor visít, ezért próbálnak pontosan célozni.

 

Az első lövés közvetlenül a második előtt dördült el. A Varázsló a korát és környezetét meghazudtoló gyorsasággal ugrotta át az ott parkoló autót. A golyók a betonfalból kisebb darabokat szórtak a fejére. Ez olyasmi, mint az elsőáldozásnál a szenteltvíz. Zavarja az embert, mert vizes lesz, de mégiscsak jobb, mintha a pap ugrott volna a nyakába. A Varázsló egyébkent marha bátor, de most sok minden az inába szállt. A lövések okozta hangzavart a betonfalakról visszavert visszhang csak tovább fokozta. A parkolóból menekülő autótolvajok pillanatok alatt eltűntek. A rendőrség a lövések hírére fél óra múlva érkezett, kávésbögrével a kezükben, jókedélyűen mosolyogva.

— Mi történt, mi történt? — kérdezték, és próbálták beismerő vallomásra bírni a Varázslót. Itt a dolgok úgy működnek, ha nincs gyanúsított, akkor az áldozat a bűnös. A Varázsló kissé feldúlva mesélt: Ellenőrző körúton volt a garázsban, amikor észrevette a feketéknek álcázott feketéket, akik éppen egy kocsi csomagtartóját feszegették.

— Mit csináltok? — kérdezte naivul, erre azok fordulásból, csípőből lőttek. Több kérdése nem lévén, átugrotta a mögötte parkoló autót, és pánikszerűen leltározni kezdett. Sosem gondolta, hogy ilyen gyors is tud lenni.

Rendőr jegyzetel és bólogat.

— Személyleírás? 

— Hát volt kicsi, egy kisebb és egy nagy melák, egy sötét garázsban hajnali négykor, fekete ruhában.

— Nem tudom mit várnak ilyenkor az embertől, de rablóknál nem divat, hogy rózsaszín masnival a hajukba járjanak autót lopni.

Varázsló bólogat, rendőr csóvál, majd legyint. Ez biztonságos távolból úgy néz ki, mintha egy nyelvet beszélnének, de ez csak a látszat.

— Nem kell idegeskedni — mondta a rendőr talpig golyóálló mellényben. — Mindennapos eset — és szürcsöli a kávét.

Varázsló ideges. A rendőrök takarítják a Garaget. — 45-ös call. — állapítja meg. Varázslót ez nagyon nem érdekelte.

A hajnal érkezett, a rendőrök távoztak. Nem bírják ezek a fényt — gondolta a Varázsló, és egy nagyot köpött. Méla undorral nézett a túlsó oldalon ártatlanul ücsörgő három fekete kölökre. Volt közöttük egy kicsi, egy kisebb és egy nagy melák.

 

Legutóbbi módosítás: 2009.05.30. @ 11:40 :: George Tumpeck
Szerző George Tumpeck 301 Írás
BemutatkozásTumpeck György vagyok, 1953 nov. 14-én születtem Budapesten. 1985 óta élek Canadában, először Torontoban, majd az utóbbi pár évben Niagara Fallson. Hobbim a horgászás, szeretem a csendet, az egyedüllétet. Fotózással is foglakozom, és természetesen írok is. Társaságom szerint, jókedéjü, vidám emberke vagyok, én ezt inkább egy bohóc álarcának érzem