George Tumpeck : Az érem másik oldala

*

 

 

 

 

— Istenem hallgasd meg könyörgésem, megbántam tettemet, ne ítélj keményen — mondta a rab a börtön lelkészének, aki teljes megbocsátást ígérve adta fel az utolsó kenetet, az utolsó feloldozást.

A kivégzést másnapra tervezték, Isten segedelmével. A rab lehajtott fejjel imádkozott.

— Istenem, bocsáss meg nekem és mutasd a kivezető utat szorult helyzetemből. — Pillantása a keresztre tévedt, majd szemeit az égre emelve, hálás tekintettel verte agyon a lelkészt. Az őröknek mozdulni sem volt idejük. Hála legyen a kegyelmes Úristennek. A rab gyors volt és határozott.

— Istenem, mutasd meg a kivezető utat — mormolta, és egy gyors mozdulattal az őr oldalfegyvere után nyúlt. A másik őr csak a villanást látta, másra már nem maradt ideje.

— Köszönöm Istenem, hogy segítségeddel megmenekülök a csúfos haláltól, kérlek, ne hagyj el, és segítsd odaadó hívedet. Tudod, bűneimet már meggyóntam, és Te megbocsátottál. Adj erőt, hogy meg tudjam védeni magam a rámtámadó őröktől, kérlek, mutasd az utat a megboldogulás felé, őszinte hívedet kérlek, ne hagyd cserben.

A rab rohant, és az útjába kerülőket félrelökve, boldog mosollyal lépett ki a börtöniroda rácsnélküli ablakán. Az Úr magához szólította, és a szabadság utolsó fénysugara riadtan zárta le szemeit. Isten segedelmével.

 

Legutóbbi módosítás: 2008.05.15. @ 11:15 :: George Tumpeck
Szerző George Tumpeck 301 Írás
BemutatkozásTumpeck György vagyok, 1953 nov. 14-én születtem Budapesten. 1985 óta élek Canadában, először Torontoban, majd az utóbbi pár évben Niagara Fallson. Hobbim a horgászás, szeretem a csendet, az egyedüllétet. Fotózással is foglakozom, és természetesen írok is. Társaságom szerint, jókedéjü, vidám emberke vagyok, én ezt inkább egy bohóc álarcának érzem