Magyar Csaba : Az új lakók a földszintről

Kik lehetnek ezek a furcsa alakok?

Nem nagyon tetszenek nekem ezek az új lakók a földszinten. Két hete figyelem őket a  függöny mögül, azt hiszem semmi jóra nem lehet számítani velük kapcsolatban. Különös népség, többnyire halkan füttyögnek és valami furcsa nyelven fejhangon karattyolnak, magyarul valószín? még köszönni sem tudnának. A kinézetük sem valami bizalomgerjesztő, ilyen olívaszín?, már-már orrmányra emlékeztető tokmányokat én még soha nem láttam. Ormótlan végtagjaikkal görnyedten imbolyognak, furcsa vágású szemeiket mereven a földre szegezik. És milyen ruhákban járnak! Ezek a turbánszerű fejfedők, illetve a puttonyaik tényleg abnormálisak. Hogy honnan menekülhettek ezek ide?
Az is holtbiztos, hogy nem dolgoznak. Ezt a nyugdíjas Teri néni is megerősítette a szomszédból, aki szintén egész nap szemmel tartja ezeket a gyanús alakokat.  Folyton ki-be járkálnak a lakásba, még az is lehet, hogy egy tolvajbanda fészkelte be magát ide, mert mindenféle m?szereknek meg alkatrészeknek látszó tárgyakat cipelnek magukkal. Már gondoltam, hogy szólok a rendőrségnek, végül mégis úgy döntöttem, hogy várok még egy darabig, meg aztán, hogy őszinte legyek kissé tartok is tőlük. Pár napja elkaptam, hogy egyikük a házmester dolgát végző macskáját megfenyegette egy pálcával, amit?l szegény állat még fél óra múltán is remegett.
Az szerintem a legnagyobb baj, hogy manapság megszűnt a rend, mindent elárasztanak ezek a semmirekellő jöttment népek, csak élnek itt egymás hegyén-hátán a segélyen, ráadásul ha megjegyzést mer tenni rájuk az ember, ki tudja, tán még a nyakát is szegik.
Ezek is lent, tuti, hogy valami rosszban sántikálnak, tegnapelőtt este két izgatottnak látszó ormányos becipelt valami böhöm nagy hordóforma tárgyat, és alig fél óra múlva  kiment a házban a villany. Hogy mást ne mondjak, pont a kedvenc sorozatomat adták. Ez már rajtam kívül másoknak is több volt a soknál, a 2. emeletről a nagydarab Tóth dühösen le is rontott, hogy rendet csináljon. Hiába, mert a villany még órákig nem jött vissza, viszont azóta a Tóth értelmetlen dolgokat beszél, és a feleségét sem ismeri meg. Már orvost is hívtak hozzá, de az sem jutott vele semmire. Ma délután pedig, pont amikor nem voltam itthon, fekete ruhás alakok vették körül a házat és állítólag távozásra szólították fel a lenti bűnbandát. A végén még könnygázgránátot is dobtak a lakásba és az ajtót is betörték, de senki nem volt odabent. Az egész csapat elszelelt, Teri néni szerint csak egy furcsa kis fémdobozt hagytak maguk után néhány hologrammal a ház lakóiról, meg egy kazettát a Tóth összes gondolatával. Negyvenöt percre rá is fért az egész.

Legutóbbi módosítás: 2019.09.17. @ 08:12 :: Magyar Csaba
Szerző Magyar Csaba 174 Írás
Már gyerekként is tudtam, hogy írni jó, mégis hosszú időre megfeledkeztem róla. Kicsit a véletlennek is köszönhetem, hogy újra felfedeztem magamnak ezt a nagyszerű játékot.