Magyar Csaba : Beszédes közmondások

Közmondásokból összeállított beszéd els?sorban politikusoknak bármilyen alkalomra. MIndenki úgy érti, ahogy akarja.

Kedves Barátaim!

Sokan vélekednek úgy, hogy járt utat a járatlanért el ne hagyj. Másrészt szerintem aki mer, az nyer, hiszen bátraké a szerencse. És habár addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik, az ebcsont mégis beforr. Szóval hátrább az agarakkal, csak ne kösse senki az ebet a karóhoz, mert jön még kutyára dér. Ezzel együtt tudom, nehezen alkuszik meg két kutya egy csonton, ugyanakkor holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Tudjuk, a jóllakott macska nem fog egeret, így bárányb?rbe bújt farkas mind ki tagadja, hogy nincs nehezebb az üres kosárnál. Persze azért nem repül a sültgalamb az ember szájába, ám darázsfészekbe nyúl, aki nem fogja fel, hogy az éhes ember nem válogat.

Barátaim! Ne feledjétek, hogy aki kutyával fekszik, bolhával kel! Ne csináljatok magatoknak egy dologból kett?t, mert es? után kés? a köpönyeg. Igaz ugyan, hogy ki mint vet úgy arat, azonban senki sincsen hiba nélkül, így az vesse rátok az utolsó követ, aki még soha nem keveredett korpa közé. Legyetek résen, az ördög nem alszik. Hiába kiabálnak ellenségeink ránk kígyót és békát, nem az számít, hogy ki honnan jött, hanem az, hogy hová tart. És noha a látszat néha csal, nincs olyan hosszú út, melynek vége ne lenne.

Barátaim! Fel a fejjel, a sas nem fog legyeket!

Legutóbbi módosítás: 2021.07.29. @ 09:47 :: Magyar Csaba
Szerző Magyar Csaba 174 Írás
Már gyerekként is tudtam, hogy írni jó, mégis hosszú időre megfeledkeztem róla. Kicsit a véletlennek is köszönhetem, hogy újra felfedeztem magamnak ezt a nagyszerű játékot.