Nagy Ildikó : Egy tévémániás tini-krimi receptje

Hozzávalók: Fotel, kisszék, vagy kanapé. 1 db -de lehet kettő, egymás fölött – minél nagyobb méretű– színes televízió. 2 db távirányító.(Ha az egyiket nem találni, kéznél legyen a másik.) 1 db kisasztal, a közben majszolgatásra szánt ételnek, süteménynek, sörnek… A filmnézés megkezdése előtt, ajánlatos a feleséget (vagy a férjet) eltávolítani, mert esetleg közbeszól, és mondhatod megint, hogy: kuss! Tévé!– Élvezeted mindenható fonalát veszítve ezáltal.

További hozzávalók – mármint a filmhez:
Vásárolj egy rakásnyi (játék)pisztolyt, petárdát, működésképtelen légpuskát, továbbá tűzoltó készülékeket, ütő-vágó eszközt, és szedj össze a városban mindent, amit egy harci jelenethez fel tudsz használni – áltámadásra és látszatvédekezésre egyaránt. Ezután keress egy tucatnyi, jó izmos embert, fiatalt, kevésbé fiatalt – mindegy. Lényeg, hogy igazi izomtömegek legyenek (Hogy mennyire erősek, az mellékes…) Aztán hívj meg néhány ismert és kevésbé ismert filmes figurát – lehetőleg, aki éppen szerep nélkül Teng-Leng. Készítsd ki egy hatalmas vetítő vásznat és kezdj pörgetni élethű háttérképeket.
(Robogó vonat, száguldó autók, felboruló csónak, stb. stb. stb.) Add a szereplők kezébe a fegyvereket – a beállás mozdulatát tuti, hogy már alaposan ismerik( minden filmben azt látják hiszem! – és a lopakodó mozdulatokat küldd egymás után őket. Az egyes kergesse a kettest, a kettest figyelje a hármas, akkor ugorjon elő a négyes, lökje a földre ( az egyest), majd honnan — honnan nem ugorjon rájuk az ötös, hatos hetes, nyolcas. De egyszerre! És piff– puff, dirr- durr, csitt-csatt jöhet – persze csak látszatra – a gyilkolás verekedés, Hogy miért is? Háááát! Azt csak a forgatókönyvíró határtalan fantáziája tudja! Egyik robbantott, másik dobbantott, volt aki lányokat ölt, vonatot rabolt – ha volt…
Majd jusson eszedbe a sok kígyó, béka, denevér, pók, meg minden, ami létezik a fantáziád mélyén, keverdd össze a fenti jelenettel és húzd-húzd gondolatban, mint amikor a rétes tésztáját nyújtod (az is kilyukad időnként valahol) lassan, lassan, míg a film véget nem ér. Sütőbe ne tedd, elég – a ház, az autó, a fél város, az erdő… — ha hűtőbe teszed és később megeszed.
Tálalás: egyszerő — de nagyszerű!

****************************************************************

Hoppá! Mi történt? Elaludtál? Azt álmodtad, hogy tiéd volt a film receptje? Recept? Összekevered a szezont a fazonnal! A filmet a szakácskönyvvel… Mert csak nézed, nézed, estéről estére. Tudod is melyik miről szólt, mi volt a … lényeg (bocsánat, az nincs) akarom mondani a történet! Mi volt a filmben? Mit néztélő Érted már? Világos? Világos hát,… de én nem a sörről beszélek!

No menj szépen az ágyba! Aludj még egy nagyot!
A következő filmet meg holnapra hagyod.

Legutóbbi módosítás: 2021.07.29. @ 10:13 :: Adminguru
Szerző Nagy Ildikó 8 Írás
Ízig-vérig írogató, kratív, műfajokban nem válogatós, ( tartalomra és formára annál inkább figyelő) nyugdíjas újságíró,író és pszichopedagógus vagyok. A többi az írásaimból úgyis kiderül...