Apáti Kovács Béla : Én anyukám a legszebb…

Ti nem is tudjátok, az én anyukám a legszebb az egész világon. Nincs nálánál szebb nő. Olyan szép, hogy el sem tudom mondani.

Peti, nem igaz, hogy a tied szebb. Az én anyukámnak gyönyörű, hosszú haja van. Tiedének meg nincs. A te anyukád szőke, rövid hajú. Hiába mondod, az enyém akkor is szebb. Sokkal szebb, mint a te anyukád.

Mindjárt megkérdezem, melyikünk anyukája szebb. Az óvó néni nagyon okos, és ő tudja. Azt fogja mondani, hogy az enyém a szebb. Apukám tegnap vett neki egy gyönyörű ruhát. Tiednek az sincs. Mindig egy régi, szürke ruhában jön érted.

Anyukám nem csak szép, de okos is. Nővéremnek minden nap segít a tanulásban. Képzeld el, még azt is tudja, hol van Amerika. Te anyukád tudja ezt? Tiedé nem járt egyetemre, az enyém ott is tanult, és van legalább száz diplomája. Ő a világ legokosabb anyukája. Ha nagy leszek, én is olyan okos leszek.

Te anyukád tud autót vezetni? Az én anyukám azt is tud. Reggelente autóval hoz az óvodába. Olyan gyorsan tud vezetni, mint a villám. Minden autót lekerültünk ma reggel is.

Olyan szép, amikor kifesti az arcát. Van neki egy piros, vastag ceruzája, amivel körberajzolja a száját. Kértem, hogy az én számat is rajzolja körbe, de azt mondta, fiúk nem festik a szájukat. Pedig szerintem, nekem is jó lenne. De nem számít. Majd, ha lesz feleségem, akkor annak majd veszek egy ilyen piros, vastag ceruzát.

Te anyukád is körberajzolja a száját?

Nem? Érdekes. Pedig azt hittem minden anyukának van ilyen ceruzája. A te anyukád, mit csinál reggel? Azt mondod, reggelit készít neked és a testvéreidnek? Az enyém is, mert anyukám mindenhez ért. Ő tud legjobban főzni az egész világon. Múltkor még pizzát is sütött nekem. Ha nincs ideje, akkor elmegyünk a közeli pizzériába, és ott akkora és olyan pizzát ehetek, amekkorát csak akarok. Az én anyukám a legszebb és a legjobb. Még a tiedénél is jobb. Anyukádat nem is fogadnám el anyukámnak. Az én anyukám meg nem lehet a te anyukád, mert csak engem szeret. Még a nővéremet sem szereti annyira, mint engem. Ma is annyi puszit adott, hogy nem is tudtam megszámolni. Még az is lehet, ha megnövök, őt fogom feleségül venni.

Miért kérded, mi lesz apukámmal? Hát nem tudod? Ketten leszünk neki a férje. Anyukámnak két férje lesz, én és apukám. Mit kell ezen csodálkozni. Azt mondod, ilyen nem lehet? Majd akkor lesz. Apukám elrendezi, hogy én is anyukám férje lehessek. Érted?

Ha neked is ilyen szép anyukád lenne, akkor te is feleségül akarnád venni. Ő a legszebb az egész világon. Mindenkinél szebb. Nem hiszed el? Kérdezd csak meg az óvó nénit. Igen még az óvó néninél is szebb! Legeslegszebb!

Nem a tied, Peti! Ne vitatkozz velem! Csak tudom, hogy az én anyukám a legszebb. Ilyen szép nő nincs sehol az egész világon.

Még, hogy a tiéd szebb? Mondtam, én ezt jobban tudom nálad.

Most meg, miért sírsz? Jó, rendben, a tied is szép, de akkor sem annyira szép, mint az enyém. Tudod mit, mondjuk azt, az én anyukám után tied a második legszebb anyuka a világon. Zsolti anyukája szóba sem jöhet. Szabiét meg se említsük. Anyukám a legszebb, a tied a második legszebb. Jó lesz így? Nem kell sírni ezért. Nem tehetek róla, ha az én anyukám a legszebb. Nyugodjál meg! Ugye azért barátok maradunk? Ha majd délután jön értem az anyukám, nézd csak meg, milyen szép. Senkinek nincs olyan szép hosszú haja, mint az övé. Mondd meg anyukádnak, növessze meg a haját, mert akkor szebb lesz. De olyan szép, mint az enyém, sohasem lehet, mert az én anyukám a legszebb az egész világon…

 

Legutóbbi módosítás: 2017.01.09. @ 11:48 :: Apáti Kovács Béla
Szerző Apáti Kovács Béla 193 Írás
Mindig szerettem az irodalmat. Számomra az olvasás, olyan, mint más embernek a kenyér. Nem múlik el nap olvasás nélkül.