Kádár Sára Hajnalka : Anya mindörökre

A májusi éjszaka varázs-illata csak erősíti a tudatot: anya a legcsodálatosabb ember a világon. Ő a jó tündér, aki jelen van minden percben, s akkor is vigasztal, ha derűs éji csillagfény már a mosolya!

legyen az gyermek vagy felnőtt a szorongó ember gondját, baját az édesanyja szelídíti békévé.

Mindig. Még akkor is, ha az életút végére ért, ő ott is ad, biztat, felemel!

Emlékfoszlányok cikáznak bennem, s repítenek téren és időn át hozzá, az édesanyámhoz.

*** Ijesztő, komor vaságyak, közönyös fehér köpenyek, remegő fájdalom… A nyíló ajtón bemosolyog a drága megnyugvás, anya. Ránevet, megöleli. Meggyógyulsz, kicsim, s viszlek haza, ne félj!

*** Vizsgaidőszak, a túlhajszolt lélek zaklatott nyugtalansága… Otthon anya a teraszra ül vele, s a felhők mögül kinevet a Nap! Újból színessé válik a világ, s a virágzó fák között, kitárt karokkal szalad már kacagva!

*** Sírásba fulladó csalódások… Anya mellette áll szóval, szótlanul, vele remeg érte, s oldódik a bánat!

*** Ő is anya lett. Az aprócska jövevény megállás nélkül sivalkodik. Jaj, mi lehet vele? … Anya karjaiba veszi, gügyög neki, és kisimul az arcocska, elcsendesedik a bánat!

*** Apa, jaj, drága apa, ne hagyj még itt, zokogott megsemmisülten a szenvedő mellett… Anya csendesen könnyezve átöleli.

A májusi éjszaka varázs-illata csak erősíti a tudatot: anya a legcsodálatosabb ember a világon. Ő a jó tündér, aki jelen van minden percben, s akkor is vigasztal, ha derűs éji csillagfény már a mosolya!

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2016.05.01. @ 11:19 :: Kádár Sára Hajnalka
Szerző Kádár Sára Hajnalka 59 Írás
Kádár Sára Hajnalka vagyok, Erdélyben Sepsiszentgyörgyön élek. Írásaim – többnyire kis próza- egy része emlékezés a felnevelő székely falu jellegzetes alakjaira, szokásaira, a szocialista rendszer keserű, embert próbáló világára, de jelen van bennük a ma emberének gondja, öröme is. Egyszóval középpontban az ember áll. Mesét és verseket is írok. Nyomtatott és internetes antológiákban, folyóiratokban jelentek meg, valamint két saját kötetben is, címe: Visszapillantó 2014 ,és Az élet felém 2015 . szeretettel üdvözlök mindenkit.