Boér Péter Pál : Ürestál étel

 

– Hát megérkezett a finom papi! Orrokat megnyújtani, szájakat fülig tornászni! Kés, villa, olló, nem gyerek kezébe való! Látjátok ezeket a csodálatos, alumínium, bordázott domborzatú, kongásra képtelen szépségeket? Bizony, a kanalak is ugyanilyen csúcsminőségű, csermelyen lefolyt homokszemek. Helyezkedjetek szépen, nem látok a fejeteken, arcra ragadt gyönyört… Kérnék, egy csendesen poroszkáló, szép képű visszajelzést! Nos, harminc percetek van falánkság dagasztóra. Ihajla, kezdjétek a majszolást!

– Elnézést kérek tányéros, és minden tányér hordozó, de egy zsugorodott mákszemnyi kaját sem látok…

– Mit akadékoskodsz érthetetlen, még felbújtod a többieket. Francba az elégedetlenségeddel! Nem azt mondtam, hogy kaja van a tányérban! Kit érdekel, elméleti kajátok! Nyomás zabálni, teljes fél órán át!

A kanalak kongásával, minden légszomj megszűnt, mert annyi semmit, még soha nem evett a kis brancs, mint akkor. És, mert a komor szemű tányérhordozó látta, hogy ez a szép, eldöntötte, attól a naptól kezdve, a mosogatás mocskos terheit letudja.

Reggel, délben, este, ilyen – egy, illetve két fogásos – üres tál étellel traktálja, a nagy étvágyú kubikosokat. Ebből ugyanis van bőven, időt és fáradtságot spórol. A hirtelen elhízás gombócozását is, lapított, mélység nélküli, két dimenzióba szorítja.

Legutóbbi módosítás: 2012.05.20. @ 17:59 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/