Takács Dezső : Rövidhírek: Kampányra fel

*

 

 

 

Kampánykörútja során Besztercei Szilvia, az álszociálhypokrita párt elnöke — két helyettese kíséretében — látogatást tett a Dél–Alföldi Temesdközben.

A látogatás első állomása a pusztaszélesi sertéstelep volt. A delegáció az újonnan épült hígtrágya tároló avatási ünnepségére volt hivatalos. Itt ünnepélyesen átvágták az egybegyűlteket, mert az avatás helyett inkább az aszály sújtotta kukoricaföldeket tekintették meg. Megígérték, ha kormányra kerülnek, az aszálykár mértékéhez igazodó támogatást nyújtanak majd a gazdáknak. Ezután lóra pattantak, és végigporoszkáltak a kimerülőben lévő kőolaj- és földgázmezőkön.

A mezőegeresi cukorgyár hűlt helyén koszorút helyeztek el, majd ezüstkalapácsokkal aranyszögeket vertek a térségben lévő, egykori MOM, EVIG, BHG, GANZ és ATEV gyáregységek bejárati ajtóiba. Ezt követően Magyarárokegyháza polgármesterének meghívására egy szerény munkaebéddel zárták a látogatást. Mint arról korábban már beszámoltunk, a polgármester a tavalyi első hó pánikszerű elolvadása óta a kutyalaposi csárdában vesztegel. Így az ebédet ott fogyasztották el. Pohárköszöntőjében Besztercei elnökasszony elmondta, hogy pártja az eddigi gyakorlatnak megfelelően a jövőben is megtesz mindent a munkahelyteremtés érdekében.

  

*

   

A kormány az ország legnevesebb régészeinek bevonásával speciális kutatócsoportot hívott életre. A csoport feladata az M10-es, M11-es, valamint az M13-as autópályák alapköveinek felkutatása lesz. Ezeket a relikviákat Hordógurító Gáspár közlekedési miniszter ásatta el még 1998-ban.

 

*

 

Arccal a vasút felé, zsebre dugott kézzel, merev részegen zuhant le a szónoki emelvényről pártjának emblematikus alakja, Kaloda Gyula. A lokálkozmopolita eszmék régi hirdetője, bár már nem örvend jó egészségnek, mégis úgy döntött, most az egyszer még segíti pártját a kampányban, mert érzi: „Ez a harc lesz a végső.”

Azon a napon, Hajtóöszödményen ez már a harmadik nagygyűlés volt, melyen szónoki szerepet vállalt. Talán ennek tudható be, hogy a VOSZK és a ZWACK hathatós támogatása mellett is keserű szájízzel zárult ez a kampánynap az álszociálhypokriták számára.

 

*

 

Legutóbbi módosítás: 2009.10.19. @ 07:59 :: Takács Dezső
Szerző Takács Dezső 190 Írás
Viharban érkeztem, vaksötét éjszaka. Hajlongó jegenyék, átázott föld szaga, s Anyám volt ott még, meg a bába, mikor belesírtam ebbe a világba, a Sztálin utca nyolcban, alig hallhatóan.