H.Pulai Éva : Tompított fény – Németh Dániel fotókiállítása

A fiatal kortárs fotográfusok munkáját bemutató Lumen Galériában, most Németh Dániel különleges éjszakai képekb?l álló sorozatát tekinthetjük meg.
/László Gergely – exit24.hu/

 

A fiatal kortárs fotográfusok munkáját bemutató Lumen Galériában, most Németh Dániel különleges éjszakai képekb?l álló sorozatát tekinthetjük meg. A Lumennek – a nyár beköszöntével – terasza is nyílt a Mikszáth Kálmán téren, így egy jó kávé, vagy pohár bor elfogyasztását is mindenképpen ajánljuk a fotográfiai látvány mellé.

Németh Dániel Pécsi József Ösztöndíjas fiatal fotográfus,a Magyar Narancs fotóriportere.

 

A Low Beam vagy Tompított fény cím? kiállítás fényminimumnál és fénymaximumnál készült, két különböz? sorozatból válogatott képeket mutat be.Mindkét sorozatnál megfigyelhet? a valóságtól való elmozdulás szándéka valamiféle irreális, sötéten dereng? vízió felé.

 

 

 

A kiállítás egyik részében Németh Dániel erd?kben készített éjszakai fényképei láthatók.

A legtöbb kép teliholdnál, vagy kevés mesterséges világításnál készült Budapest környékén. A képeken, mintha a fotós a városból menekülve a városi lét idegenségének és elszigeteltségének árnyait vetítené a fákra.

 

Ez az érzés különösen a kiállítás másik részének viszonylatában fog el.

Itt útkeres? emberek csoportjait figyelhetjük meg, ahogy hétköznapi dolgaik intézése közben, átmeneti helyeken; építkezéseken vagy útközben, gyanútlanul belépnek a fotós által felállított fénycsapdába. A fotós váratlanul, csak a fényképezés pillanatában adja ki magát, mindaddig láthatatlan marad.A rajtaütés során a hátterek elsötétülnek a Nappal szemben és az emberek kiszolgáltatott és  védtelen gesztusai válnak láthatóvá a vaku fényében.

 

Lumen Galéria

Mikszáth Kálmán tér 2.

1088 Budapest

 

Kapcsolódó linkek:

www.photolumen.hu

http://danielnemeth.com/

 

Forrás: exit24.hu – László Gergely

 

Legutóbbi módosítás: 2019.09.11. @ 06:40 :: H.Pulai Éva
Szerző H.Pulai Éva 1146 Írás
A H. a nevem előtt, csak egy megkülönböztető jel, hogy ne keveredjenek össze a hírösszeállítások a firkáimmal. *Pulai Éva