Kovács-Cohner Róbert : Kaleidoszkóp versfesztivál-október 15-21

 

 

Kedves Toronylakók!

 

Víg-gazságok című drámám ősbemutatójára most szerdán, októbert 17-én, 16 órakor kerül sor a Merlin színházban.  A dráma John Ford -Kár, hogy K. című műve nyomán, Turczi István ötlete alapján íródott, csak 18 (na jó, 16:)) éven felülieknek.  Rendezte: Solténszky Tibor, előadják a Kaleidoszkóp ifjú művészei, valamint az Új színház és a Bárka színház társulatának tagjai.

 

Két nappal később, pénteken, október 19-én kerül sor a jazz-es és blues-os Slow-flow estre, ahol Kádek Heny (a Cotton Club Singers alapítótagja) énekli el és adja elő verseim Dés és Presser zenéjével, a K&H zenekar közreműködésével.

 

Az előadás az idei színázi évadban is megtekinthető a Komédium színházban havonta kétszer.

 

A napijegy mindkét alkalomra, valamint a fesztivál többi rendezvényére egyaránt 1000ft.

 

A Merlin színházban a Kaleidoszkóp nemzetközi versfesztiválra idén tizedszer kerül sor a Versmondók Egyesülete, a Magyar Írószövetség és a Magyar Rádió támogatásával. A programsorozatban Palya Bea és Sziámi koncertre és több kulturális eseményre is sor kerül, érdemes bármelyik napon ellátogatni.

 

A programon saját estjeikkel fellépnek: Jordán Tamás és Sebő Ferenc, Mácsai Pál és Huzella Péter, Karafiáth Orsolya, Varró Dániel, Kádek Heny, Palya Bea, Kárász Eszter, Kinizsi Ottó, Schmidt Vera, Müller Péter Sziámi, a Katona József Színház művészei: Szirtes Ági, Pelsőczy Réka és Egressy Zoltán, valamint Szirtes Balázs, Pál András és Gémes Antos, és vendégünk lesz Nádasdy Ádám író és Czeizel Gábor rendező. A Kaleidoszkóp versfesztivál (október 16-20.) keretein berül sor kerül a Kaleidoszkóp versfesztivál jubileumi, Retúr című antológiájának bemutatására is, melyben ugyancsak szerepelnek verseim, prózáim, valamint a helyszínen is megvásárolható lesz decemberben megjelent, és a legtöbb Libriből már elfogyott első, Neon című verseskötetem, és a nemrégiben kereskedelmi forgalomba került második: az Ephata – álom egy ablak üvegén című könyvem Vedres Csaba cd-jével és Veszely István grafikáival.

 

Mindenkit sok szeretettel várok!

 

Kovács-Cohner Róbert

 

 

 

 

További információk és részletes programbontás: www.versfesztival.hu

 

Legutóbbi módosítás: 2021.07.29. @ 12:13 :: Kovács-Cohner Róbert
Szerző Kovács-Cohner Róbert 111 Írás
1986 márciusában születtem Budapesten. A Radnóti Miklós gimnázium elvégzése után az ELTE BTK filozófia szakára jelentkeztem – ezzel párhuzamosan a MUOSZ-nál emelt szintű újságíró képesítést is szereztem. A filozófia mellett az esztétika szakot és a Belső-Ázsia tanszék óráit látogattam. A gimnáziummal párhuzamosan gyakornokként dolgoztam a Kossuth rádiónál. 2008-ban az Esti Hírlap kultúra rovatához kerültem vezető újságíróként, majd a Népszabadság és a Népszabadság Magazin, valamint a Repertoár kulturális cikkeiért feleltem. 1998 óta írok, első versemet 2000 januárjában publikálták. 2007 szeptemberéig az AlkoTó-ház internetes irodalmi portál szerkesztője, előtte pedig a KözKincs főszerkesztője voltam. 1998 óta írok, első versemet 2000 januárjában publikálták. Első önálló kötetem, a neon 2006-ban jelent meg, a Glória kiadó gondozásában. Ephata - álom egy ablak üvegén című kötetem Vedres Csaba zongoraművész (ex-Aftercrying) cd-mellékletével és Veszely István grafikáival 2007 augusztusában került a könyvesboltokba. Jelenleg a Nők Lapja, a Nők Lapja Évszakok, a Könyvjelző, a GameStar magazin újságírójaként dolgozom, az iPhone Hungary-nek pedig szerkesztője vagyok. Mégis: ami a legfontosabb számomra, az a színház. 2009 óta az ország számos színházában játsszák drámáimat (Modern Elektra: 2009 - Vörösmarty Színház, Orfeusz és Etília: 2011 – Pesti Magyar Színház, Jászai: 2012 – Csokonai Színház, Na'Conxypanban hull a hó: – 2012 - Csokonai Színház, Tanár úr kérem, minden másképpen van!: 2013 - Vörösmarty Színház. Bemutató előtt: Boldogságtöredékek: 2013 – Nemzeti Színház, Gyöngéd Barbárok (Hrabaliáda) – 2013, Csokonai Színház). A drámaírás mellett dramaturgként is több színház munkájában veszek részt. 2009-től 2011-ig a Vörösmarty Színház NKA támogatást elnyerő Rivalda magazinjának voltam a főszerkesztője. Műfordítások: Schwarz-Tebelak: Godspell (bemutatta a Vörösmarty Színház), Shakespeare: Macbeth, Agatha Christie: Feketekávé (bemutatta a Vörösmarty Színház). Firka a falra /Kaleidoszkóp könyvsorozat, Kaleidoszkóp Nemzetközi Versfesztivál/(2005), Radír (2003, 2004). Cikkek: Haszon magazin (2004), Hírlevél (2005-től Közelkép, Képző-művészet, Fórum, Szakmapolitika rovat), Filozófiai szemle (2005-). Esti Hírlap, Népszabadság, Nők Lapja, Nők Lapja Évszakok, Könyvjelző, iPhone Hungary, Gamestar – utóbbi lapoknál a mai napig dolgozom. Honlapom: http://www.verssorok.hu Írásaim megjelennek még a http://www.artpresszo.hu -n A Héttoronynál 2007 augusztusától 2008 augusztusáig dolgoztam szerkesztőként.