Kovács-Cohner Róbert : Lektorálás

Kedves alkotók!
Kedves alkotók! A beérkező írások nagy mennyisége miatt egy kicsit változtatnunk kell jól bevált rendszerünkön. A szerkesztők – ahogy eddig is, ezután is örömmel nyújtanak segítséget verseitek kijavításában, építő kritikákkal szívesen járulnak hozzá a minél kiforrottabb írások megjelentetéséhez.

 

 

Az eddigiektől eltérően azonban, ha egy írást az adott szerkesztő nem talál publikálásra méltónak, arról nem értesít benneteket privát üzenetben, ahogy eddig tette rövid kritikával. Idő hiányában kényszerülünk erre a lépésre, hogy a lap az eddigi gyorsasággal frissüljön továbbra is, az egyre több beérkező vers ellenére.

 

Természetesen van lehetőségetek rákérdezni az okokra, amiért egy adott írás nem ment át a rostán, ha javítani szeretnétek rajta – ezt külön kérésben jelezhetetitek az adott versszerkesztő felé, aki írásotokat átnézte (az adott lektor nevét a vers alatt olvashatjátok), és akinek így csak azoknak az alkotóknak kell tanácsokkal szolgálni, megindokolni a döntést, akik erre fejlődésük érdekében igényt tartanak.

 

Így talán mindenkinek egyszerűbb, hiszen azok, akik meggyőződéssel hisznek egy alkotásuk nagyszerűségében, úgyis hiába olvasnák az övéktől eltérő véleményt. Akik viszont adnak egy objekttív kritikára, és tanulni akarnak belőle, ezentúl részletesebb, személyesebb kritikákat kaphatnak a szerkesztők így felszabaduló idejében.

 

További jó alkotást kívánok!

Kovács-Cohner Róbert

 

Legutóbbi módosítás: 2019.09.11. @ 06:34 :: Kovács-Cohner Róbert
Szerző Kovács-Cohner Róbert 111 Írás
1986 márciusában születtem Budapesten. A Radnóti Miklós gimnázium elvégzése után az ELTE BTK filozófia szakára jelentkeztem – ezzel párhuzamosan a MUOSZ-nál emelt szintű újságíró képesítést is szereztem. A filozófia mellett az esztétika szakot és a Belső-Ázsia tanszék óráit látogattam. A gimnáziummal párhuzamosan gyakornokként dolgoztam a Kossuth rádiónál. 2008-ban az Esti Hírlap kultúra rovatához kerültem vezető újságíróként, majd a Népszabadság és a Népszabadság Magazin, valamint a Repertoár kulturális cikkeiért feleltem. 1998 óta írok, első versemet 2000 januárjában publikálták. 2007 szeptemberéig az AlkoTó-ház internetes irodalmi portál szerkesztője, előtte pedig a KözKincs főszerkesztője voltam. 1998 óta írok, első versemet 2000 januárjában publikálták. Első önálló kötetem, a neon 2006-ban jelent meg, a Glória kiadó gondozásában. Ephata - álom egy ablak üvegén című kötetem Vedres Csaba zongoraművész (ex-Aftercrying) cd-mellékletével és Veszely István grafikáival 2007 augusztusában került a könyvesboltokba. Jelenleg a Nők Lapja, a Nők Lapja Évszakok, a Könyvjelző, a GameStar magazin újságírójaként dolgozom, az iPhone Hungary-nek pedig szerkesztője vagyok. Mégis: ami a legfontosabb számomra, az a színház. 2009 óta az ország számos színházában játsszák drámáimat (Modern Elektra: 2009 - Vörösmarty Színház, Orfeusz és Etília: 2011 – Pesti Magyar Színház, Jászai: 2012 – Csokonai Színház, Na'Conxypanban hull a hó: – 2012 - Csokonai Színház, Tanár úr kérem, minden másképpen van!: 2013 - Vörösmarty Színház. Bemutató előtt: Boldogságtöredékek: 2013 – Nemzeti Színház, Gyöngéd Barbárok (Hrabaliáda) – 2013, Csokonai Színház). A drámaírás mellett dramaturgként is több színház munkájában veszek részt. 2009-től 2011-ig a Vörösmarty Színház NKA támogatást elnyerő Rivalda magazinjának voltam a főszerkesztője. Műfordítások: Schwarz-Tebelak: Godspell (bemutatta a Vörösmarty Színház), Shakespeare: Macbeth, Agatha Christie: Feketekávé (bemutatta a Vörösmarty Színház). Firka a falra /Kaleidoszkóp könyvsorozat, Kaleidoszkóp Nemzetközi Versfesztivál/(2005), Radír (2003, 2004). Cikkek: Haszon magazin (2004), Hírlevél (2005-től Közelkép, Képző-művészet, Fórum, Szakmapolitika rovat), Filozófiai szemle (2005-). Esti Hírlap, Népszabadság, Nők Lapja, Nők Lapja Évszakok, Könyvjelző, iPhone Hungary, Gamestar – utóbbi lapoknál a mai napig dolgozom. Honlapom: http://www.verssorok.hu Írásaim megjelennek még a http://www.artpresszo.hu -n A Héttoronynál 2007 augusztusától 2008 augusztusáig dolgoztam szerkesztőként.