Bódi Laura : Hogyan és mit pakolunk mi

Előző cikkemben megírtam, hogy hova, és hogyan mentünk nyaralni 2016-17 nyarán. Azt mindenki gondolhatta, hogy nem abban az egy szál ruhában voltunk egész üdülés alatt. Ezért most arról fogok írni, hogy mi került a bőröndjeinkbe, és néhány praktikus tanácsot is megosztok veletek.

Kezdjük a kishátizsákkal.

Mindegyik nyaralásnál mindenki vitt magával egy-egy kistáskát, amibe bekerültek a fél liter vizek, kis nasik, hogyha bárkire rátörne az éhség, és azok az értékek, amiket nem akartunk a bőröndbe rakni, hátha azok elkóborolnának (ami szerencsére egyszer sem fordult elő), és feltétlenül nálunk kell hogy legyen, mint például a fogszabályzóm, telefonok, okmányok, pénz stb… Ezeken kívül szintén a kézipoggyászba kerültek a könyveink, amit célszerű vinni, akár a repülőre, vagy a szállodába, egy kis ebédutáni pihenő gyanánt szolgáló olvasáshoz, és beraktuk mindenkinek a fürdőruháját, sapkát, fehérneműt, szintén abból az okból, hogyha a bőröndjeink eltévednének, akkor  azért  legyen nálunk némi váltóruha, és legalább pancsolni tudjunk.

Na, de most már térjünk rá a bőröndökre, hiszen akármennyire ellennénk a kézipoggyászainkkal, azért mégiscsak komfortosabb, ha van választék a ruhák között, és persze anyát is kíméljük azzal, hogy ebben az egy hétben nem kell mosnia!

Szóval bőrönd. Sok YouTube videó van arról, hogy hogyan pakoljunk helytakarékosan. Szerintem érdemes megnézni, hisz akkor egyrészt megspórolhatjuk az idegeskedést amiatt, hogy vajon minden befér-e, másrészt az se mindegy, hogy három, vagy kettő bőrönddel utazunk.

Na jó, de mit pakoljunk helytakarékosan?

Kezdjük a ruhákkal. Általában nyaralás közben nem akar mosni az ember, ezért egy hétre (vagy amennyi időre megyünk) elegendő fehérneműt, pólót, stb. pakol. Érdemes legalább kettő, de inkább három nadrágot rakni, akármi történjék, legyen csere. Azt is érdemes megnézni, hogy olyan nadrágokat válasszunk, amik illenek a pólókhoz. Vagy fordítva. Gondolom, senki sem akar egész idő alatt mezítláb mászkálni, ezért jó, ha cipőt, papucsot, szandált is csomagolunk. Az sem árt, ha van lengébb, és melegebb, hosszabb, és rövidebb ruházat, mivel ki tudja, hogy milyen idő lesz.

A ruhán túlvagyunk, szépen behajtogattuk őket a bőröndbe, most jöhet a tisztasági csomag! Valószínűleg mindenkinek van, de ha nincs, nem árt beszerezni egy neszesszert. Mi mindig mindent a DM-ben vásárolunk, mivel az a legolcsóbb és kiváló minőségű. A neszesszerbe kerülhetnek a fogkefefejjel védett fogkefék, egy tubus fogkrém, dezodorok, betétek, testápoló, tusfürdő, ha kell, szúnyogriasztó. Ezeket a biztonság kedvéért érdemes simítózáras zacskókba tenni, hogyha kifolyna, ne legyen minden csupa tusfürdő.

Még két apróság a biztonság kedvéért:

1. Ha több fő több bőrönddel utazik, érdemes a holmikat nem személyenként egy-egy táskába rakni, hanem vegyesen elosztani. Így ha véletlenül az egyik bőrönd elcsavarogna, akkor sem marad senki ruha nélkül.

2. Mi mindig, minden bőröndbe teszünk (jól láthatóan, a ruhák tetejére) egy A5-ös lapot, rajta a nyaralás alatti és az itthoni címünkkel, telefonszámunkkal. Ez megkönnyítheti a kóbor bőröndök hazatalálását.

 

Lehet, hogy ez most úgy tűnik, mintha túlélő táborba készülnénk, de így sokkal kényelmesebb, hogy nem kell azon aggódni, hogy vajon minden elég lesz e nyaralás végéig!

 

Legutóbbi módosítás: 2017.09.10. @ 12:36 :: Bódi Laura
Szerző Bódi Laura 5 Írás
Bódi Laura vagyok, 13 éves. Hetedik osztályba járok. Eddig mindig kitűnő voltam. Rengeteget olvasok, sokszor járok könyvtárba. Nagyon szeretek írni, ezért regisztráltam a Héttoronyba. Két kedvenc sportom a röplabda és a lovaglás. A röplabdát 2 évig csináltam, a lovaglást 6. éve tanulom. A röplabdát már versenyszerűen űztem. Nagy állatbarát vagyok, a bogarakon, rovarokon kívül minden állatot szeretek. Izgatottan várom visszajelzéseiteket!