Boér Péter Pál : Pálló világban

 

Fogkő-zománctalanítást vállalunk, minden mennyiségben. Uraknak dupla áron, hölgyeknek, csillagfényes éjszakákon félfizetéssel. Ne foglalkozzanak azzal, hogy ez nonszensz, nálunk a yessens rég elfogyott. Az általános és relatív időszűkület széllel bélelt fogalmát, összement idők ránk járása csigázza fel. A jellegtelen, akvarellpancs ezermesteregerek, fogkőszifonok befonásával a hegycsúcsok fölé emelkedett, vigyorgó napunk fejvadászai.

Bolti mérlegen mért elhegedülést is ajánlunk, de a szélröptű, riadt struccok ibolyakókasztása is belefér, még barnán lángoló égboltozatunk szárnyas értékrendjébe.

Az egész akkor törik rengeteg, sajátosan zöld vágóélű darabra, amikor a levadászott és aláhullt napfény nyögéseit segélysikolynak értelmezzük, s gémeskút lelógó láncáról, pecabottal szeretnénk visszahúzni, hogy valamit mentsünk a menthetőből.

Most lelankadó szellemiséggel bámulunk ide-oda. Heves kitörésünk olvadt lávája sokszínű kéreggé dermedt, az egész fagyott, talajtalan kőhátuszonyán ibolyák virágoznak. Pálló világban, padról nézem magunk. Sem zománc, sem kéreg, de fogak, sőt, elkormozódott, jótékony ajánlatok szivárvány feketéje sem látszik, csupán egy óriás elektromos kisülés, ami képes megmozgatni a konzervdobozokba zárt szívtelenség kialudt gyertyalángját.

Amott kiderül, másfelől elsötétedik a kongó esztelenség, egyszerre harapunk közös mutatóujjunk végébe. Mázsányi, megpimpósodott lelkiismeret-furdalás maradt csak és egy nyitott kérdés. Vállalkozgatunk, vagy végre tényleg vállalkozunk felcserélni az esztelenséget ész-szív-lélekkel?

Akárhányan visítják szennyes kosarunkba a maguk nonszenszét, vagy yessensszét, nekünk egészen másfelé mozdul árnyékkal is működő napóránk.

Hát tessék, tessék, hölgyek, urak!

Legutóbbi módosítás: 2016.12.02. @ 16:51 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/