Boér Péter Pál : A húsevő hús balladája

 

A húsevő hús évődött. Már nem volt bicepsze, csak csirkéi, amik reflexből belemeneteltek. A feje babszemnyire törpült, a szája pedig lavór méretű lett. Erős karjával folyamatosan tömte magába a sült, főtt és félnyers tépnivalót. Evett.

Már mindenki kockahasnak hívta, ettől boldog volt addig a napig, amíg valaki sörgöndörületnek nem nevezte. A tükör elé állt, nézelődött, majd bevágott hatvanöt fasírtot. Benyúlt a háztáji húsüzletbe néhány szál kolbászért, és begyömöszölte a bundátlan rántott szeletet. Pici fejével már nehezen nézett körül, ezért kénytelen volt nagyra növeszteni szemeit.

Sehol egy falatnyi hús, elfogyott… Ám ha valaki húsevő hús, annak húst kell falnia! Nagyot nyelt, vett egy organikusan episztolikus lélegzetet, majd gyömbérmártásos pácalattvalónak képzelve fogra valóját, elkezdett nyakalni önmagát.

Csak evett, evett, falt, mígnem a padlón találta magát.

— Hogy kerülök ide, a kutyakeservit? Bár mindig szerettem az ebeket, de most még rájuk is mérges vagyok! Megettem magam! De a már nem létező gyomrom még mindig éhes. Falnom kell tovább, ami még maradt belőlem. Egy pár nyereg alatt puhítandó sületlen zsírcsepp lettem…

Ropogott, aztán minden egyebét benyelt, s már nem tudott szólni. Önmaga utolsó borsszemnyi darabkájának eltakarításában a házi nyestje segített volna, akit ezért gyorsan megevett.

Most kezdhet mindent elölről…

Legutóbbi módosítás: 2016.03.28. @ 11:14 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/