Éles Attila : Poéta a harcmezőn

*

 

A hófehér csatamezőn várnak

leírt betűim, beálltak katonának.

Agyam a hadúr e betű légióban

A TÖRTÉNETTEL áll véres háborúban,

Az „ellen” szép, szeszélyes, veszedelmes,

olykor megtévesztőn szelíd, szerelmes.

Máskor őrült, fél vagy halálvágyó.

Stratégám, hegyeket emel s hágót

miről ágyúval lő. Majd lenn a völgyben

szerelmes lesz egy csinos hölgybe.

Metafora hadosztályt indít, melyre

puhán száll le az éj, mint egy lepke.

Tavaszt varázsol, sok-sok gólyahírrel

vagy futárt, ki most jött halálhírrel.

Ha elül a csatazaj és gyors, ezüst

kolibri szárnyán tovaszáll a füst.

A síkon, megannyi elesett katona teste

vérükkel a talajt tintaszínre festve.

S a holttestek alatt,

talán egy történet marad.

Legutóbbi módosítás: 2012.03.25. @ 12:53 :: Éles Attila
Szerző Éles Attila 69 Írás
Csak írogatok, az esélytelenek nyugalmával.