Thököly Vajk : Én vagyok a nagy poéta (én vagyok a nagy pojáca)

önmagam gúnyoló *

 

Én vagyok a nagy poéta,

penészes kis szobámban,

de ha kilépek az ajtón,

legkisebb e világban.

 

(dohos falon, karcolatom)

 

Leghatalmasabb mesélő,

bent az erdő rejtekén,

hol a lélek több mint bennem,

elhallgatok végleg én.

 

(talpam alatt, nyom nem marad)

 

Dicsőséges bálvány vagyok,

kinn a kertek aljában,

békák, kígyók, vízipókok,

félreállnak sorjában.

 

(lám az ember, gúnyol, elver)

 

Dicsekedek mindenkinek,

kit simogattam este,

bár azt nem mondom senkinek,

az a pincém feneke.

 

(képzelődök, így hőzöngök)

 

Én vagyok a nagy-nagy költő,

sok kóbor eb átkarol,

kérdezzétek akárkitől,

bár senki sem válaszol.

 

(voltam, vagyok, leszek, halok)

 

 

Legutóbbi módosítás: 2012.02.04. @ 15:57 :: Thököly Vajk