Bősze Emil Miklós : A hátsó gondolat — CCCXC —

Életed következő éveit nagy elrejtettségben élted, mégis elérkezett
házasságkötésed várva várt pillanata, de a meghívott sokaságból senki
sem gondolhatta volna, hogy állandóan mögötted van egy hátsó gondolat …
és csupán testeddel vagy jelen. *

 

 

 

Életed legboldogabb évei közé számított gyermekkorod, és tinédzser — és nem menedzser — éveidnek kezdete, amikor dolgaid a legígéretesebb úton haladtak — és magad sem hitted el, hogy máris egyetemistává lettél ő ami akár életed legszebb pillanatának is beillett volna, de te valami reád nehezedő szokatlan nyomást érzékeltél, hogy megfordulj és felfedezd — a mögötted ott álló és leselkedő — hátsó gondolatot…

Életed következő éveit nagy elrejtettségben élted, mégis elérkezett házasságkötésed várva várt pillanata, de a meghívott sokaságból senki sem gondolhatta volna, hogy állandóan mögötted van egy hátsó gondolat — és csupán testeddel vagy jelen.

Nem szóltál férjednek sem erről, inkább orvosokhoz fordultál, de minderre nem került gyógyszer — mert a titok — titok maradt, és a hátsó gondolat továbbra sem távozott mögüled — mintha valósággal vágya lett volna reád.

Gyermekeid vállalása talán új időket hozott, ám csemetéid igen hamar felnőttek és kirepültek otthonodból ő de semmi meg nem változott benned, és a hátsó gondolat újra előjött, hogy még jobban gyötörjön.

Férjed mindvégig abban a hiszemben volt, hogy a tiétek a legboldogabb házasság ő és soha meg nem érezte volna a mögötted meghúzódó hátsó gondolatot.

Végső kétségbeesésedben a temetőkerteket jártad, mivel csak arra gondoltál, hogy ezzel kiengesztelheted a hátsó gondolatot, de nem — mert a hátsó gondolat a továbbiakban is követett.

Hegyvidéki szanatóriumok sorát kerested fel, ám még a hegyek legmélyére is elkísért lerázhatatlanul ő a hátsó gondolat.  

Majd váratlanul különös megoldást gondoltál ki, és keresetlevéllel fordultál a Kerületi Bírósághoz, hogy állandóan ott áll mögötted és meglapul ő a hátsó gondolat ő, mely követ, és körülötted settenkedik.

Már éppen elérkezett a tárgyalás — és egyben az ítélet nagy pillanata ő, és te ott álltál csalódottan, hogy éppen most (?) kellett felébredned, viszont már csak én álltam ott — a magam hátsó gondolataival s azzal, hogy mennyire is Szeretlek — amit nem lett volna szabad bevallanom…

 

 

 

Bp. 2010 január 10

 

 

Bősze Emil Miklós— Baráti Szeretettel — http://www.bemiklos.eoldal.hu

 

Az első honlapom betelt… Folytatás: http://www.bemiklos2.eoldal.hu

Legutóbbi módosítás: 2010.09.19. @ 10:57 :: Bősze Emil Miklós
Szerző Bősze Emil Miklós 74 Írás
Nagyvárad - Bukarest - Nagyvárad - Budapest... ÃÅj írásaim: http://www.bemiklos3.eoldal.hu Betelt honlapjaim: Korábbi írásaim: http://www.bemiklos2.eoldal..hu Ősírásaim: http://www.bemiklos.eoldal.hu Tanult szakmám fényképészet. Banki aláírásom: e-mail. -_-