Fitó Ica : Noteszemből

Néhány kedves emlék… *

 

Október 20-a délelőtt az ’56-os forradalom jegyében zajlott. Rövidített órákat tartottunk, hogy azután részt vegyünk az ünnepi megemlékezésen. Harmadikosaimmal rászántunk egy órát, hogy legyen fogalmuk róla, mit is ünnepelünk, mire készítettük a sok kis zászlót. Meséltem nekik az ő szintjükön forradalomról, szabadságharcról. Aztán a nagy készülődésben két fiú… hát, összeakaszkodott a szünetben. Ennek következtében Petinek eleredt az orra vére (egyébként is sűrűn).

      Mire én az osztályba mentem, a lányok már takarították a parkettára lecsorgó vért, tüsténkedtek Peti körül. Ijedten kérdeztem: „Mi történt itt?”

      Az egyik fiú: „Hát kitört a forradalom!”

      Mire Kata: „Ez osztályharc volt!”

*

Énekórán

 

      Az én kilenc éves gyerekekből álló, szuper osztályom próbára tette a humorérzékemet. Tudják már, hogy az énekóra a szívem csücske, ezért becsengetés után úgy várnak, hogy állva énekelik az eddig megismert dalokat. A múlt órán a Cickom, cickom címűt vettük. Biztos mindenki emlékezik erre a kis gyerekdalra!

      Na, megyek be az osztályba, ők meg két kezüket még nemlétező két mellük alá téve, azt ütemre emelgetve így éneklik:

Cickóm, cickóm, vagyon-e…”

      Aztán megijedtek, most mi lesz. Mikor látták, hogy elnevetem magam, kitört a röhögés. Együtt hahotáztunk vagy öt percig, nem bírtuk abbahagyni… nekem még a könnyem is folyt. Tündériek voltak! Hát ebből a dalból nem kell feleltetni, úgyis nevetés lenne a vége.

      Ez a Cickom, cickom gyerekdalocska megint megtréfált! A 3. C-ben is én tanítom az éneket. Ma feleltek a gyerekek az eddig tanult dalokból. Többek között az említettből is. Szabolcs teljes átéléssel, magabiztosan énekelte.                A dal egyik részlete így szól:

…A legények regimentje igen cifra,

benne forog Sándor Panka igen nyalka…

      Szabolcs:

„…A legények regimentje igen cifra,

benne forog Sándor Panka igen nyalja…”

      Mondanom sem kell, ez a felelet hahotába torkollott. A könnyünk folyt, annyit nevettünk! Ebben az osztályban levesszük a számon kérendő dalok listájáról ezt a huncut kis nótát is.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2009.05.17. @ 18:22 :: Fitó Ica
Szerző Fitó Ica 190 Írás
Vidéki kisvárosban élek. Aktív éveimben pedagógusként, ma már nyugdíjban. Írogatok ezt-azt, s szívesen olvasom mások írásait. http://csendhangok.blogspot.com/search/label/Bemutatkozom