Kovács-Cohner Róbert : Héttorony est

 

Kedves Toronylakók!

 

Október elején kerül sor a Rátkai Klubban megrendezett második Héttorony estre, ezúttal az én szervezésemben. Az est előreláthatólag kötetlenebb lesz, mint az első – az írásokat nagyrészt szerzőik adják elő. Természetesen lesz lehetőség arra is, hogy a verset előadóművész mondja el, ahogy arra is, hogy ismerősötöket, barátotokat, vagy valamelyik másik Toronylakót kérjétek meg a vers előadására.

 

Az est helyszíne nem változik: a Rátkai művészklubnál keresve sem találhatunk alkalmasabb helyet egy irodalmi est megrendezésére. A műsor terveim szerint két 45 perces blokkból fog állni, közte szünettel. Az előadás után remélem többen maradunk, mint legutóbb, a büfé a kedvünkért akár hajnalig üzemel – ismerjük meg egymást végre személyesen is, miután annyit kaptunk a másik lelkéből, miután írásai révén együtt szenvedtünk, örültünk, gondolkodtunk vele – lássuk, ismerjük meg magát az embert is.

 

Az esten a művek tematikusan szervezve hangoznak el, három témakör köré csoportosítva:

 

– színek

– a csend és a zsivaj

– közelség és távolság

 

A műveket az ügyeletes szerkesztők az általatok a szerkesztőség címére ( szerkesztoseg@7torony.hu )szeptember végéig beérkező azon írásokból válogatják, melyek illeszkednek a meghirdetett témakörökhöz. Csak olyan verseket küldjetek, amik eddig az időpontig megjelentek a Héttorony főoldalán.

 

Az első témakör magáért beszél: a z írás éppúgy szólhat a bíbor szenvedélyről, mint a barna unalomról, vagy a szürke hétköznapokról. Előny, ha a ihlető árnyalatból az alkotó az estre tud hozni magával egy megfelelő színű kendőt, vagy vászondarabot. Ezeket, ahogy egy régi Közkincs-esten tettük, a teremben a verek elmondása után imazászlóként fellógatjuk. A második témakörbe olyan alkotásokat várunk, amik a csendről, a belső hallgatásról, a beszélni akarásról, valaminek az elhallgatásáról, stb. szólnak – amiknek köze van a hanghoz, vagy épen a csendhez. A harmadik témakör – azt hiszem – magáért beszél.

 

Ezen kívül minden pályázótól szívesen fogadjuk a témaköröktől független, általa legjobbnak ítélt három alkotását.

 

A beküldési határidő tehát szeptember utolsó napja, éjfél. Az addig elkészülő, az alkalomra íródó alkotásokat is szívesen fogadjuk.

 

A további részletekről és a pályázat eredményéről később olvashattok a Hírek rovatban.

 

Mindenkinek jó alkotást és válogatást kívánunk:

 

 

 

 

 

A Héttorony szerkeszt?sége

Legutóbbi módosítás: 2019.09.11. @ 06:34 :: Kovács-Cohner Róbert
Szerző Kovács-Cohner Róbert 111 Írás
1986 márciusában születtem Budapesten. A Radnóti Miklós gimnázium elvégzése után az ELTE BTK filozófia szakára jelentkeztem – ezzel párhuzamosan a MUOSZ-nál emelt szintű újságíró képesítést is szereztem. A filozófia mellett az esztétika szakot és a Belső-Ázsia tanszék óráit látogattam. A gimnáziummal párhuzamosan gyakornokként dolgoztam a Kossuth rádiónál. 2008-ban az Esti Hírlap kultúra rovatához kerültem vezető újságíróként, majd a Népszabadság és a Népszabadság Magazin, valamint a Repertoár kulturális cikkeiért feleltem. 1998 óta írok, első versemet 2000 januárjában publikálták. 2007 szeptemberéig az AlkoTó-ház internetes irodalmi portál szerkesztője, előtte pedig a KözKincs főszerkesztője voltam. 1998 óta írok, első versemet 2000 januárjában publikálták. Első önálló kötetem, a neon 2006-ban jelent meg, a Glória kiadó gondozásában. Ephata - álom egy ablak üvegén című kötetem Vedres Csaba zongoraművész (ex-Aftercrying) cd-mellékletével és Veszely István grafikáival 2007 augusztusában került a könyvesboltokba. Jelenleg a Nők Lapja, a Nők Lapja Évszakok, a Könyvjelző, a GameStar magazin újságírójaként dolgozom, az iPhone Hungary-nek pedig szerkesztője vagyok. Mégis: ami a legfontosabb számomra, az a színház. 2009 óta az ország számos színházában játsszák drámáimat (Modern Elektra: 2009 - Vörösmarty Színház, Orfeusz és Etília: 2011 – Pesti Magyar Színház, Jászai: 2012 – Csokonai Színház, Na'Conxypanban hull a hó: – 2012 - Csokonai Színház, Tanár úr kérem, minden másképpen van!: 2013 - Vörösmarty Színház. Bemutató előtt: Boldogságtöredékek: 2013 – Nemzeti Színház, Gyöngéd Barbárok (Hrabaliáda) – 2013, Csokonai Színház). A drámaírás mellett dramaturgként is több színház munkájában veszek részt. 2009-től 2011-ig a Vörösmarty Színház NKA támogatást elnyerő Rivalda magazinjának voltam a főszerkesztője. Műfordítások: Schwarz-Tebelak: Godspell (bemutatta a Vörösmarty Színház), Shakespeare: Macbeth, Agatha Christie: Feketekávé (bemutatta a Vörösmarty Színház). Firka a falra /Kaleidoszkóp könyvsorozat, Kaleidoszkóp Nemzetközi Versfesztivál/(2005), Radír (2003, 2004). Cikkek: Haszon magazin (2004), Hírlevél (2005-től Közelkép, Képző-művészet, Fórum, Szakmapolitika rovat), Filozófiai szemle (2005-). Esti Hírlap, Népszabadság, Nők Lapja, Nők Lapja Évszakok, Könyvjelző, iPhone Hungary, Gamestar – utóbbi lapoknál a mai napig dolgozom. Honlapom: http://www.verssorok.hu Írásaim megjelennek még a http://www.artpresszo.hu -n A Héttoronynál 2007 augusztusától 2008 augusztusáig dolgoztam szerkesztőként.