Tasev Norbert : Korcsosult korkép

kortárs, líra, költészet, költemény, prózavers, szabadvers

 

 

KORCSOSULT KORKÉP

Brutálisan exibicionista, neo-felszínes, cyber-korszak! Benső végtelen kérdésekben az ember is már süllyedő multikulturális befogadó-gép lett; információkat oszt meg, fogad be s már az előbeszédes, unalomig ismerhető ,,hogy vagyok?” – is digitálisan hálózatok cheat-ablakain csicsereg! Midenki gondtalan, gondozatlan kő-gazdagságra vágyik, s az azonnal megsimogatná, s bele is feküdne lecsupaszított végtagjaival a nagy, langyos Semmibe! A pénz-központú világ új nézőpontból még most is bebörtönözött kalitka szerint forog; ledegradált, állatiasult létszükségletek tulajdonképpeni, önző gyűjtőhelye lett!

Az egyéni vállalkozónak minél több stikli-ügyleteket köt nyélbe, annál gyümölcsözőbb tejelnek a vállalkozásai, még az átlag napi tizennégy órás műszakokban kaphat tachicardiát, vagy megfontolásként öngyilkosságra válthatja befektetett, maradék-életét! – Puszta kalitkává üresedett Emberekből kiégett szerv-roncsok maradhatnak; gondviselt ki házikedvenc kíván mindenki lenni! Kik már végképp szólítottak kisebbségi létet most új pályák után ácsingóznak! Bekormozza sokak szívét a hírnév este; s sokszor már mindenki úgy viselkedik:önző, képmutató flegma kirakat-kivagyiságban, mintha szerződést kötöttek volna s spanyolviasz gyárosok országos szövetségével!

Miért kell, hogy minden önmagát megvalló őzikeszem-arc mutatóját, s íránytűjét vesztett óraként lebegjen még képes rá álom-karrierek, s lét-húzó szakadékok gyűrűiben?! – Megvetett, locsogó ábrándokká testesülnek vágyak, ösztönök megvalósítható emlékei is!

———————

Szokásos okok miatt nem. NHI

Legutóbbi módosítás: 2019.09.10. @ 15:02 :: Tasev Norbert
Szerző Tasev Norbert 69 Írás
1983.11.30-án születtem Budapesten! ELTE-TFK, BTK-n folytattam magyar-történelem szakos tanulmányokat; történelem tanár. Ebookokat szerkesztek! Eddig szerzői könyvkiadás keretében a Publió kiadónál, és a Publishdrive-on jelentettem meg köteteimet!