Boér Péter Pál : A póri sereg

— Kolléga elkészült?

— Ja.. Mindjárt kezdődik a mészárlás.

— Nekünk bezzeg nincs elővédünk…

— Valaki azt mondta, a tükörbenézés ártalmas, mert hizlal. Vigyáztam, nem szeretnék túl nagy ütközési felületet adni. Ronda dolog ilyen póri gyalogseregben kullogni a pusztulásba.

— Mi az az egy darab, jobbra vagy balra ütés? Látja, ott, a túlsó sarokban azt a színes fejűt? Észre sem vesszük, úgy dönt le, mint egy lopakodó repülő pilótája. Az a másik fura fej meg hosszában, ugyancsak nagy távolságból. Látja azt a lovat? Huszár a művészneve. Fittyet hány póri seregünkre, akárcsak azok, akiket mi fedezünk. Jól tudom, csupán időt akarnak nyerni általunk. A huszár nevű ló, hátsó lábára áll, a patkójára, jobbra-balra fordul és lerúg. Ezek a mi kilátásaink, kedves sorstárs!

— Megfújták a riadót, indul a vérontás. Nyugodjon békében… Az a piszok ló le is rúgta, de nekem van még legalább egy oldalütésem. Védekezem az utolsó csepp kérgemig!

A leütött gyalogot már rég eltávolították, a másik kidöntött egy ellenséges parasztot, az ellenséges gyalogságot ő is így nevezte. Aztán mire észbe kaphatott volna, a prüszköl ló, avagy huszár, néhány ide-odaugrálás után őt is lerúgta.

Megint takarítottak, bedobták a nagy, szenvtelen dobozhantba, ahol senkiért sem ejtettek könnyeket.

Legutóbbi módosítás: 2019.09.10. @ 15:03 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/