Bihari Csilla Rózália : Poéta-faktor

„Pártok és párthívek, irányok és iskolák vannak tehát az irodalmi életben, de nem látják tisztán egymást. Úgy tesznek, mint a vallásos emberek: dogmatikusan tagadják egymás istenének létezését.”
-Szabó Lőrinc-

 

 

A kód egy jó versben bennterem,

ahogy a poéták Bretteren.

Viszont a közhely már nem divat.

Repülőt építünk, nem hidat.

A címnek ezért van sör-szaga

mielőtt bármit is mondana.

Rímre rím, szóra szó, s nem unja,

hogy kéznél sem egy lant, se múzsa.

Azért csak fogyasztják rendesen

s fűszerért nem nyúlkál senki sem,

ha nincs jól megfőve megrágják,

mint a moly a költő nadrágját.

Ennek a medvének nincs bőre,

de egy shot lecsúszik előre,

s amíg még teljesen nem pőre,

így kap a poéta erőre. 

Legutóbbi módosítás: 2017.01.12. @ 19:51 :: Bihari Csilla Rózália
Szerző Bihari Csilla Rózália 114 Írás
1995. Nagyajta. Aztán Sepsiszentgyörgy, Székely Mikó. Most Kolozsvár, végzős bölcsész. :) Több, mint tíz éve verselő. A helyzet egyre csak romlik. :)