H.Pulai Éva : Liszkai Ilona – Matos Maja: EGYÜTTHATÓK

MEGJELENT! Liszkai Ilona – Matos Maja: EGYÜTTHATÓK – versek, gondolatok, prózák

 

 

 

Május legvégén jelent meg, s aki szerencsés, már kezében tarthatja, olvashatja Liszkai Ilona és Matos Maja által szerkesztett kötetet, melynek kiadója a Bogárd és Vidéke Lapkiadó és Nyomda, Sárbogárd.

 

 

Liszkai Ilona – Matos Maja: EGYÜTTHATÓK

versek, gondolatok, prózák

 

 

 

„ Két karját körém fonva szorosan magához ölelt. Egy szívdobbanásnyi időre meglepett, majd én is épp oly erősen átkaroltam őt. Végre valaki, aki nem azért érint meg, mert előnye származik belőle. Csak úgy magához szorít. Ölelés, hátsó szándék nélkül, csak azért mert jólesik. Mostanában sokszor volt benne részem. „

( Laurell Kaye Hamilton )

 

 

A könyvben szereplő versek, gondolatok, prózák témája:  a múló idő, élettapasztalat, a megélt környezet, a család, a barátság,  a gyermekek szeretete, mindkét író távol élő gyermeke – ebben közösek –  hiánya, hazavárása, együttlétek,  –  versben, prózában.

 

 

„Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között. Miért csillag a barát? És miért barát a csillag? Mert olyan távol van, és mégis bennem  él? (…) Mert nem kíván tőlem és én sem kívánok tőle semmit? Csak azt, hogy legyen és így, ahogy van; és ő én vagyok, ez kettőnknek tökéletesen elég? Nem lehet rá válaszolni. Nem is kell.”

(Hamvas Béla)

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.09.11. @ 06:39 :: H.Pulai Éva
Szerző H.Pulai Éva 1146 Írás
A H. a nevem előtt, csak egy megkülönböztető jel, hogy ne keveredjenek össze a hírösszeállítások a firkáimmal. *Pulai Éva