Szeibert Éva : Egy mese mása…

Török és a tehenek… (hivatalos verzió)*

 

 

Ma délelőtt Ferihegyre érkezett a híres török multimilliárdos Ali Nafta Mehemed külön gépe. A TÜRKOIL kutak igazgatója európai üzleti körútját megszakítva látogatott Magyarországra.

A repülőtéren rögtönzött sajtótájékoztatót tartott. A sajtó képviselői sorban feltették kérdéseiket.

— Kutat Olga, a Napi Gáz újságírója vagyok. Kedves Nafta úr! Ön üzleti megfontolásból jött hozzánk?

— Nem, Asszonyom, jelenleg magánemberként tartózkodom az önök Hazájába. Spanyolországból repültem ide, ahol remek üzletet kötött cégünk a HISPÁNPETROL Olajtársasággal, akinek elnöke, Pedró Rodrigó Toró egy gyönyörű bikával ajándékozott meg.

— Nevem Faggat Ottó, a Firk Ász magazintól kérdezem. Ha jók az értesüléseim, Törökországban nincsenek szarvasmarhák.

— Igen Uram, jól tudja. A múlt század végén hatalmas kerge marha kór pusztította el őket. Azóta a török emberek nem ittak igazi hamisítatlan tejet. Amikor megkaptam a spanyol bikát, az az ötletem támadt, hogy megpróbálkozom a marhák szaporításával.

— Cserfes Emese vagyok a Vak Lárma napilaptól. Kegyed vehemens teheneket szeretne? Vehetne, mert erre fele eme egyedek verhetetlenek.

— Köszönöm a felvilágosítást, de éppen ezért jöttem. Riskafalván már várnak ez ügyben. Telefonon megbeszéltük Bágyadt Oszkár úrral /aki a helyi TSZ elnöke/, hogy veszek pár nyőstényt a bikámnak. Köszönöm kérdéseiket. Elnézést kérek, de mennem kell.

Az üzletembert egy hatalmas limuzin várta, amely gyorsan elröpítette a kisközségbe. A falu határában felsorakozott a lakosság apraja-nagyja/kb. húszan/, hiszen ilyen illusztris vendég még nem tette be a lábát ide.

Hatalmas ovációval köszöntötték a limuzin utasát, aki magával hozta tizenhárom legkedvesebb feleségét háreméből, hogy ki ne essen a gyakorlatból. Bágyadt elnök úr a sarki kocsmában ebédet adott a vendégek tiszteletére, majd lovashintón /amit két türk-mén húzott/ kikocsikáztak a karámhoz.

Amikor Mehemed úr megpillantotta a legelésző állatokat nagyon elcsodálkozott, hisz még sose látott tehenet. Nem hitt a szemének és zavarában még be is mutatkozott nekik. Sok színük elvarázsolta őt. Számolgatta is serényen hány félék?

 

   Szegény patások is meg voltak illetődve, mert ők sem találkoztak még törökkel.   Nem tudták hová tenni ezt a fehér szakállú, turbános, kaftános, török bugyogós, kunkoriorrú papucsos bohócfélét.

   A gazdag török úgy gondolta, hogy a pénzért mindent lehet, ezért rángatni kezdte a tehenek farkát.   Hiába kiabált Bágyadt: Meg ne fogd a tehén farkát!!!

 

 

   Szegény Mehemed úr nem értett magyarul, a tehenek pedig megtorolták az atrocitást, felrúgták a milliárdost.

 

   Öt perc alatt megérkezett a mentőhelikopter, de az orvosok már nem tudták újraéleszteni Nafta Oil Mehemed urat. A helyszínen gyászolta tizenhárom felesége, valamint a Magyarországon élő török kolónia és a török nagykövet.    Hazájában siratták otthon maradt asszonyai, több mint száz gyermeke és unokái.

   A VOIT /Világ Olajipari Trösztje/ saját halottjának tekintette a tragikus körülmények között elhunyt üzletembert.

   Temetéséről később gondoskodnak.

 

Legutóbbi módosítás: 2011.05.08. @ 11:00 :: Szeibert Éva
Szerző Szeibert Éva 73 Írás
Érden éldegélek, bár nem érdemes. Nem volt életemben semmi érdekes. Veszem a levegőt, úgy mint bárki más, és ha egyszer elfogy, nem leszek hibás. Itt bolyongok néha mind a Hét toronyba, megrepedt szívemet betekerem rongyba. Egyszer rám találsz majd hullahegyek ormán, hogy jó ember voltam, ugye nem koholmány?