Boér Péter Pál : Ali Baba és a negyven szabad ló

 

A kis Ali édesapja lovakkal foglalkozott, arab telivérekkel. Lovai szép sikereket értek el. Ali, Alikának is nevezték, időnként Ali babának. Ali baba egyszer rákérdezett papája negyven lovát, mint legjobb barátait mustrálgatva:

– Papa, ezek a rab lovak?

– Úgy van Alika, ezek arab lovak. Mi arabok vagyunk, te is Ali babám és ez a negyven arab ló.

– Nem úgy értettem papa. Ezek az arab lovak rab lovak?

– Miért volnának rab lovak?

– Hát, mert nem azt csinálnak, amit akarnak, hanem amit Te mondasz nekik.

– És akkor ők már rab lovak?

– Igen papa.

Idősebb Ali elgondolkozott csemetéje, Ali baba lovairól alkotott szemléletén. “Ali baba negyven rab lóról beszélt nekem” – gondolta – “siralmas, ha ezt látja rajtam a fiam, felszabadítom a lovaimat”.

Másnap odament az éppen ébredő gyermekhez.

– Ali baba! A negyven arab ló már nem rab ló, felszabadítottam őket.

– Ezt hogy érted papa?

– Úgy, hogy most már negyven szabad ló, a tegnapi rab ló.

– Azt csinálnak, amit akarnak?

– Egészen pontosan.

– Értem. Akkor én kivel fogok játszani? Nagyon szerettem a lovainkat.

– Itt maradtak ők velünk, drága gyermekem Ali baba, csak már nem rab lovak, hanem szabad arab lovak.

Így Ali baba és a negyven rab ló attól kezdve vígan élték az életüket. Ali baba, későbbiekben Ali és a negyven szabad ló néven.

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2010.07.26. @ 10:26 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/