Takács Dezső : Rövidhírek: Sötétbe borult

*

 

 

 

Az elmúlt éjszaka sötétség borult a Tóhorpács peremkerületében lévő: Galamb, Szív, Móricz, Sápadt hold, Sűrűéj, valamint az „Úgymaradtak” (Vorosilov, Vörös hajnal, Úttörő, Micsurin) utcákra.

 Az időközben lefolytatott vizsgálat kiderítette, hogy az áramellátás zavarát Vass Orbán Ferenc, Galamb utcai rokkantnyugdíjas okozta. Ugyanis, mikor nevezett, sötétedéskor kábellel kombinált meszelőnyéllel a kezében, feltartott fejjel az utcai légvezeték felé igyekezett, keresztülesett egy a járdán fekvő, sötét alakon, aki ugyan furcsa akcentussal, de jól érthetően egyre csak valami számlát követelt.

 Miután akkor már Orbánban is volt vagy 85 forint, ahelyett, hogy alaposan szemügyre vette volna a földön nyöszörgőt, lemerülő félben lévő mobiltelefonján még szétküldte az alábbi szövegű SMS-t:

    — A DÉMÁSZ nem alszik!

 

*

 

Ma hajnalban az árokba borultan találták Sötéth-Kováts Antal temetkezési vállalkozó villanybiciklijét.

   Ilyen járműből ugyan ma már számos közlekedik a város útjain, miután azonban Gáspár Tivadar gyepmester, aki épp az ominózus pillanatban érkezett a helyszínre még látta azt a gyönyörű ívű mozdulatot, mellyel a vállalkozó, nem messze a járműtől, a bozótba repült, nem volt nehéz megállapítani a tulajdonos kilétét.

   —  Hú, ez jól berepült! — kiáltott fel őszinte elismeréssel a gyepmester, miközben laza mozdulattal becsapta maga után, vadonatúj terepjárójának ajtaját. Erre lépett ki portája kiskapuján, seprővel a kezében Kérdő Jolán, aki ugyan pontosan nem értette, de kisvártatva továbbadta a fontosnak tűnő információt.

   Most városszerte arról beszélnek, hogy Sötéth-Kováts felhagy eddigi tevékenységével, és beáll a honi légierőhöz. Állítólag berepülő pilótaként alkalmazzák.

 

*

 

Sötét jövő elé néznek a Dél – Alföld mezőgazdasági termelői.

Borulni még csak borul, de egy kántorharmatnál többet érő eső már hónapok óta nem esett.

Varsandy Elek, Sövénykertes több mint ezer hektáron gazdálkodó polgármestere végső kétségbeesésében már a mágiát is segítségül hívta. Jó hangú és táncolni is tudó közmunkásokból, uniós támogatással, úgynevezett sámánbrigádot hozott létre. A vízzel teli alumíniumkannákkal felszerelt munkásokat önkormányzati buszok szállítják a polgármester földjeire, ahol azok, a víz szétlocsolását követően, a kannákból kicsalt ütemre, esőtáncot lejtenek.

Sajnos miden hiába, egy árva esőfelhő sem tűnik fel az égen, furcsa kísérőjelenség gyanánt, az önkormányzati épületek  viszont egymás után tűnnek el a vagyonnyilvántartásból.

— Értetlenül állunk a történtek előtt! — nyilatkozta Varsandy Béla brigádvezető. — A munka megkezdése előtt két hónapos képzésen vettünk részt. Értjük a dolgunkat. Garantálom, hogy az általunk felszabadított energiák a kívánt irányba hatnak. A legkülönösebb egyébként az a dologban, hogy amikor egy ingatlan eltűnik a nyilvántartásból és a város sötétbe borul, öcsém, Varsandy Vilmos vállalkozó erős kényszer hatása alá kerül, s embereivel lázas bontásba kezd. Megszállottan dolgoznak. Reggel a címeres, régi téglák, az évszázados vörösfenyő gerendák már úton is vannak Németország felé.

A város jegyzője minden ilyen eset után feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

— A nyomozás folyamatban van, de annak eredményessége érdekében részleteket most még nem árulhatok el! — nyilatkozta lapunknak Varsandy Rezső rendőrkapitány.

 

*

Legutóbbi módosítás: 2009.09.28. @ 10:33 :: Takács Dezső
Szerző Takács Dezső 190 Írás
Viharban érkeztem, vaksötét éjszaka. Hajlongó jegenyék, átázott föld szaga, s Anyám volt ott még, meg a bába, mikor belesírtam ebbe a világba, a Sztálin utca nyolcban, alig hallhatóan.