P. Borbély Katalin : Krisztina – Szinopszis

Kisregénynek készül *

 

Kerettörténet: Egy fiatalember a tévéből értesül, hogy gyermekkori nagy szerelme balesetet szenvedett. A lány sokáig fekszik kómában. Az ébredés után nem emlékszik semmire. A fiatalember visszaviszi közös gyerekkoruk helyszínére, az alföldi kisvárosba, ahonnan mindketten messze kerültek. Életük eme szakaszának elmesélésével próbálja visszaadni a lánynak a múltját.

A történet: A tulajdonképpeni cselekmény a fiatalok története a kisvárosi árvaházban. Bemutatja egymásrautaltságukat, ragaszkodásukat, harcukat a világgal, az élettel és egymással.

A fiatalember segítségére van az idős iskolaigazgató, aki a múltban és a jelenben egyaránt nagy szeretettel viseltetik irántuk, és a lány nevelőapja, aki ismeri azokat az eseményeket, amelyek az árvaház utáni időben történtek Krisztinával.

Sok viszontagság után újra megtalálják önmagukat, egymást, és a szerelmet.

 

Legutóbbi módosítás: 2009.04.21. @ 11:00 :: P. Borbély Katalin
Szerző P. Borbély Katalin 60 Írás
1967-ben születtem. Hosszúpályiban van az otthonom, de Komáromban dolgozok Alapító tagja voltam a Hosszúpályi alkotó klubnak. 15 éve írok komolyabban. Elsősorban prózával próbálkozom. Tagja vagyok az Irodalmi Rádiónak, és a Klárisnak. Írásaim az ő antológiáikban jelennek meg.