Nagyajtai Kovács Zsolt : INTELMEK (INTEL MEKK)

Számtalan törvény, annak paragrafusai, azok bekezdései… Elég lenne tíz is. Azt legalább mindenki értené. *

 

 

Vigyázz!

A kutya harap! A macska karmol, a ló rúg, a marha bőg és öklel. Vigyázz, mélyvíz, csak úszóknak. Ha nem tudsz úszni, ne menj a mélyszántásba. Mélyszántás, csak magvetőknek. Repülni veszélyes! Vigyázz, autó! Vigyázz, a bicikli gurul! A korcsolya csúszik! Amelyik kutya harap, az nem ugat. Csak morog, ha már megharapott. Ne menj szeretkezni a mezőre, mert vihar esetén a villám minden kiálló izébe belecsap! A tiédbe is! Legalább dugd el valahová. Csak óvatosan, mert a pásztor órája soha nem pontos! Ha nincs pénzed, nős vagy és sehol semmid nem nőtt nagyra, ne menj a kuplerájba. Vigyázz! Ha a slicced nyitva maradt, rendszerint azok értik félre, akiknek semmi közük hozzá. Ha egyszer véletlenül acélossá sikerült alakulnod, ne fújd be hajlakkal, azzal se marad úgy. A LIDOCAIN-tól meg leesik a hőérzeted (is). Ne zuhanyozz ruhában, csak imitáld! Főzzél lábosban! Cipőt a cipőboltból, ahol tábla hirdeti, hogy az új cipőkbe idegeneknek belelépni szigorúan tilos! Aki ezen rendelkezést megszegi, a város négy sarkán felkoncoltatik, valamint fűre léptetik. De mert a fűre lépni tilos és a cipővásárló a fűre való léptetésben kényszerítve volt, ezért biztos, ami biztos, a parkőr is felkoncoltatik.

Vigyázz!

A mozgólépcső csak illúzió, ha kilépsz a kocsmából! Vigyázz! Utcára nyílik a kocsmaajtó, de az ajtók záródnak. Ha kiestél, mássz vissza az ablakon. Tilos a padlóra köpni, tilos a dohányzás, tilos a ki-és bemenet. Tilos alkoholt fogyasztani vezetés közben, tehát állj le az útpatkára, amíg piálsz, aztán mehetsz tovább. Mindig az egyenes út a legrövidebb. Balra kanyarodni tilos. Jobbra kanyarodni tilos. Megfordulni meg nagyon tilos. Mi van, ha az egyenestől eltérő irányban laksz? Lakni nem kötelező. Odafönn meghalani tilos! Verset mondani tilos. Énekelni, lármázni, hangoskodni tilos. Megállni tilos, leülni tilos (kivéve büntetések). Levegőt venni tilos! Továbbmenni tilos, zsákutca!

Vigyázz, ha jön a vonat!

Ki-és meghajolni veszélyes! Behajolni pláne! Vigyázz, fénysorompó! Nem láttam, kérem, elvakított a sorompó fénye. Most már mindegy. A temető rendjét megzavarni tilos. A pokol kapuján belépni tilos. Ha mégis te vagy, ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.

 Élni amúgy szép, csak veszélyes, ezért tilos.

 

Legutóbbi módosítás: 2008.06.28. @ 15:21 :: Nagyajtai Kovács Zsolt
Szerző Nagyajtai Kovács Zsolt 116 Írás
1950-ben, Békéscsabán születtem, és mindig itt éltem eddigi életemben. Köteteim:Én vagyok én, te vagy te...(regény, 2004.); Két nő (regény, 2005.); Bölcs vagyok nagyon...(versek, prózák, aforizmák, 2006.); Az utolsó szerető (regény, 2007.) Kiadó: Accordia Kiadó, Budapest