Torjay Attila : Segítségnyújtás

*

 

 

Már jól látszott a Föld, és az Y 346H követei az ablakoknál csoportosultak, kíváncsian nézték a fényes, kék égitestet, ahonnét fél évvel ezelőtt kapták az első jelzéseket.

Tulajdonképpen véletlenül fedezték fel a Földről származó gyenge elektromágneses rezgéseket, amelyek megzavarták egy SUF /szuperultrafoton/ teher űrjárművük információs rendszerének 47. csatornáját és a nedvességkijelző megjelenítőjén egyszer csak furcsa képek jelentek meg. Körülbelül 15 percig tartott, utána többé már nem volt fogható.

A központi biofoton analizátor természetesen azonnal rögzítette, de nem tudtak mit kezdeni vele, bár az valószínű volt, hogy az adás nem az Y 346H bolygó territóriumáról származik, valószínűleg hatalmas távolságból érkezett. Ezért a felvételt megküldték az idegen jeleket analizáló és dekódoló Központi Főlaboratóriumba.

Itt szinte azonnal rájöttek, hogy az adás igen távoli, lakott bolygóról származó üzenet, és végül is megfeszített munkával sikerült érthetővé tenni valamint meghatározni az adás helyét is. Aránylag könnyen megfejtették, hogy a jelek a Tejút Föld nevű bolygójáról származnak, de a Föld feléjük sugárzott üzenetének tartalma bizony nagyon kemény diónak bizonyult.

Aztán egy speciálisan összeállított elektrofragnetikus jelanalizátor végül is segített, és az Y 346H lakói megdöbbentek. A véletlenül fogott elektromágneses rezgés spektrum úgy látszott egy elkeseredett segélykérő üzenet volt, legalábbis a tudósok így határozták meg.

Az üzenet lényege az analizátor szerint az volt, hogy a Föld lakóit egy rosszindulatú, gátlástalan lény tartja uralma alatt, sanyargatja és minden elképzelhető rosszat elkövet velük szemben. A neve Dzsokijúhing, és a rövid adás elején kiemelten látható volt a tudósok által rövidített segélykiáltásnak meghatározott szöveg: Dallas, majd még egy szívbemarkoló üzenet: reklám.

Az Y 346H melegszívű lakóit mindez segítségnyújtásra ösztönözte, rövid idő alatt felkészítettek egy tudóscsoportot és egy hiperfoton űrhajóval elindultak a Föld irányába.

Nem telt bele másfél hónap sem, és már látótávolságban volt a kék bolygó, ahol az ismeretlen civilizáció Dzsokijúhing elnyomása alatt szenvedett.

Lassan közelítettek egy lakott település felett, már csak 10-15 méter magasságban tartózkodtak, amikor egy szürke színű repülő objektum szinte elkaszálta az űrhajót és segítségnyújtás nélkül „csip-csip-csip” hangjelzések kíséretében gyorsan eltávolodott.

A jármű vezérlő rendszere sérült meg és a pörgő, lassuló űrhajó keményen landolt a talajon valami hatalmas, lombos élőlény alatt, sok-sok furcsa tárgy mellett.

A hajtóművet leállították, és az ablakokhoz tapadva kíváncsian nézték a környezetet. Felettük egy nagy szürke objektum falán furcsa fény villogott: Peep-show. Közvetlen mellettük valami hatalmas, üres, átlátszó tartály állt, az utrabiofoton analizátor dekódolta a feliratát: Traubiszóda. A másik oldalon két gyűrött, hasonló anyagból készült zacskó volt látható számos piszkos, gazdátlan tárgy kíséretében.

És akkor meglátták az első Földlakót. Négy lába volt, folyton mozgó, hosszú farka, fekete szőr borította, és hatalmasnak látszott hozzájuk képest, hiszen ők csak 3 cm magasságúak voltak. A lény pont oda igyekezett ahol a sérült űrhajójuk állt, és egyik lábát felemelve sárga színű folyékony anyagot bocsátott ki magából pont az űrhajóra, amitől a navigációs és adatközlő rendszerek rögtön elnémultak. Ezután eltávozott onnét, de szinte abban a percben egy másik hasonló Földlakó érkezett, fejének elejével vegyileg analizálni kezdte a folyékony anyagot, majd farkának egyetlen csapásával az űrhajót nagy ívben kilökte landolási helyéről egy kemény, szürke felületre, ahol számtalan hatalmas gépezet száguldozott. Ezek közül több átrohant a járművön, laposra hengerelte, majd egy pörgő seprűvel közeledő berregő szörnyeteg besöpörte a járművet elpusztult utasaival együtt mindenféle szemét közé.

Mindez alig pár perc alatt lezajlott, és az űrhajóból apró Földön kívüli tudósaival együtt, csak a nagy gonddal, piros lézeriniciáléval díszített, pici üdvözlő felirat maradt egy pókhálóra ragadva: Barátok vagyunk, az Y 236H bolygóról érkeztünk segíteni, bolygónk nevében üdvözlünk minden Földlakót!

A segítségnyújtás sajnos nem sikerült. Talán legközelebb.

 

Legutóbbi módosítás: 2007.12.20. @ 08:10 :: Torjay Attila