Torjay Attila : Brezsnyev archívumából

*

Az intraulikus irányítástechnika ügyében. Kijevi pártbizottság — Szikorov Főtitkár Elvtárs részére.

 

Szikorov Elvtárs!

Ma újra levelet kaptam ettől a Gojdev nevű kijevi feltalálótól, aki most az intraulikus /integrált hidraulikus/ irányítórendszerét ajánlotta a figyelmembe. Véleménye szerint találmányával emberi művégtagok mozgatását lehet megoldani és külön kitért a legfontosabb gyakorlati alkalmazásra, nevezetesen a Vlagyimír Iljícs Lenin testébe való beépítésre.

E szerint beépítve a találmányát Lenin különböző mozgásokra lenne képes, azaz felemelné a kezét üdvözlésképpen, mosolyogna, mozgatná a füleit és kacsintana.

A feltaláló elvtárs szerint célszerű lenne elhelyezni egy kapcsolótáblát a bejárat elé, és így a belépés előtt mindenki kiválaszthatná, hogy Vlagyimír Iljícs elvtárs milyen produkcióval üdvözölje.

 

Főtitkár Elvtárs!

Nagyon kérlek, keményen hass oda, hogy ez a bomlott elméjű Gojdev elvtárs ne zaklasson tovább engem a találmányaival! Biztosan emlékszel még a többször használatos műanyag társas koporsók körülötti botrányra, amit szintén a feltaláló elvtárs robbantott ki!

Értsd meg Főtitkár Elvtárs, hogy nincs időm ilyen dolgokra most, hogy Honecker Elvtárs bármelyik percben betoppanhat!

Már két hónapja horgászni sem voltam!

 

A. J. Nyikoreva elvtársnő, „hová tűnt Nyikorev?” kérdése ügyében Davidov ezredes elvtárs részére — KGB

 

Kedves Davidov elvtárs, az ügyet a KB megvizsgálta, a feltett kérdésre a következő intézkedési tervet határoztuk el.

1. A kérdésre a válasz: Nyikorev elvtárs nem tűnt el, mindig ott található, ahol a Pártnak a legnagyobb szüksége van rá.

2. Hivatalosan kérjük értesíteni a Nyavalankai tábort, hogy készítsenek elő egy helyet A. J. Nyikoreva részére, akinek pere hamarosan kezdődik.

3. A Pravda holnapi számában közölni kell Smirovjeva elvtársnő, szövő csoportvezető olvasói levelét, aki jogos felháborodásának ad hangot a miatt, hogy Nyikorevék már megint új konyhaszekrényt vettek.

4. Kérem utánanézni, hogy él-e még az említett Nyikorev jobboldali elhajló bűnöző elvtárs, és gondoskodni arról, hogy az elhantolási helyén ne a neve, hanem csak a száma szerepeljen!

 

Külföldi Utazások Minisztériuma, Kocsevszkíj Miniszterhelyettes Elvtárs részére

 

Kedves Kocsevszkíj Elvtárs!

Kérem engedélyezni dr Ivan Csikorogszkíj sebész, kandidátus kubai utazását. Nevezettet lássák el útlevéllel, repülőjeggyel és kérek részére 300 rubel napidíjat kiutalni.

Csikorogszkíj elvtárs kiutazását a Kubai Kommunista Párt Legfelsőbb Bizottságának Összevont Elnöksége kérte.

Mint ismeretes, Fidel Castro elvtárs legutóbbi kézilabda mérkőzésén a kezét törte, és emiatt dr Antonio Dacosta kubai sebész professzor elvtárs megműtötte.

Castro elvtárs a műtétre előirányzott altatást nem engedélyezte, mert tartott attól, hogy ezen időre vezető nélkül maradna a Kubai Népköztársaság. Így a műtét helyi érzéstelenítéssel történt, amit Castro elvtárs fokozott figyelemmel kísért, és mivel a lebonyolítás nem teljesen egyezett az elképzelésével, így Dacosta professzoron mutatta be, hogy ő hogyan képzelte el a beavatkozást.

A professzor állapota azóta folyamatosan romlik, és e miatt van szükség dr Csikorogszkíj kiutazására.

 

Kuvejev főtitkár elvtársnak — Lenini Komszomol

 

Tisztelt Komszomolista Elvtársak, kedves Főtitkár Elvtárs!

Szeretettel üdvözlök minden komszomolista elvtársat és sikerekben gazdag 8. ötéves tervet kívánok az alkalomból, hogy a Lenini Komszomol immár 17. alkalommal nyerte el a Lenin rendet.

 

Elvtársak!

Kérésüket, amelyben a csa-csa-csa engedélyezést kérik a Komszomol klubokban, a KB megvizsgálta.

Azt előre bocsátom elvtársak, hogy ebben a bonyolult világpolitikai helyzetben, amikor már a kínai elvtársak nem elvtársak, nagyon meg kell fontolni azt, hogy egy a Nyugatról származó zene által koordinált szórakozási mozgásfajtát /táncot/ engedélyezzünk-e.

Mert hazafias, kommunista emberhez méltó dolog-e a csa-csa-csa, elvtársak?

Kérésüket a Nagy Szocialista Népi Plénum meg fogja vizsgálni, és alapos megfontolás után szavazás útján fog dönteni. Az elutasításról hivatalos értesítést fognak kapni, de ez ne szegje kedvüket, mert legkésőbb 2004 decemberében a kérdést újra napirendre tőzzük.

Leonyid Brezsnyev,

a Szovjetúnió hétszeres Hőse, a Lenin rend és a Hős Város négyszeres kitüntetettje, a Szovjet Tudományos Akadémia háromszoros levelező és nyolcszoros esti tagja, a Szovjet Anyák Példaképe cím birtokosa, Kiváló Kertész, tiszteletbeli őrhajós és pionír.

Legutóbbi módosítás: 2007.12.31. @ 11:42 :: Torjay Attila