Tasev Norbert : Szinkópás meghasonulás

kortárs, líra, költészet, vers, szabadvers, prózavers

SZINKÓPÁS MEGHASONULÁS

Ódon zamatok miatt már nem törődöm a divattal! Újabb zamtok iránt méla fogékonyságtól fossza meg önmagát, ki csupán külsőségek árulkodó jeleire ügyel! Az érdekek egyeztetése ízlések különbözősége terén is hamar defektet szenvedhet! Mit jelent az exibicionista trend?! Talán már másokat észre se vesszük csupán öltözködési szokásjoguk alapján, hogy inkább méltósképp a kifinomult, elegáns elittel keveredhessünk? 

Tettesek s Áldozatok így együtt, egy cinkosságba keveredve helyezkednek tetetett patt-helyzetekre, mert tartanak tőle mit felelne a patinás közvélemény, ha sokuk kimutatnák foguk fehérjét! – S ha már egyszer az egészségmániás, csupa-külsőségekre hajazó felszínesség is nagyon idegesít; probléma-megoldást jelenthet, ha megpróbálnák meglátni sok hasonló között azt a kivételes Egyet! Görbe-tükrök üvegcserepeiben a különbözőség is másként fest! 

Utolsó előtti pillantokban vajon felismerhetőek-e a Hűség Jóbarátai?! Gyugyók és Timotheusz Tikitakik?! – Már minden tekintetben ott bújócskázik némán a visszatartott hideglelős elutasítás; beképzelt félreértés hasogatja fejüket s tarthatja őket még kalitka-fogságban! Képtelen álmodozások birodalmi rangsora, hogy egyszer majd mindenkitől megválik Valaki, vagy Valami! Még most is terjengve fertőz némi tudatos bizalmatlanság egymás között! 

Érdekesebb lett már minden olcsófogású szenzációhajhász Celeb-pilanat; békességes otthon ücsörgő beszélgetések helyett titkok ragacsos masszáival, süllyedő léghajók üzenete!

Legutóbbi módosítás: 2019.09.10. @ 15:00 :: Tasev Norbert
Szerző Tasev Norbert 68 Írás
1983.11.30-án születtem Budapesten! ELTE-TFK, BTK-n folytattam magyar-történelem szakos tanulmányokat; történelem tanár. Ebookokat szerkesztek! Eddig szerzői könyvkiadás keretében a Publió kiadónál, és a Publishdrive-on jelentettem meg köteteimet!