Boér Péter Pál : Időmértékes

Kérlek, kedves Péter, a naplódba tedd fel.

 

Valamikor ki akart törni a tojásból, az idő múlását még másképpen számolta. Sehogyan. Most szívesen visszatérne, de már megint másképpen számolja az időt. Néha lassítana, máskor gyorsítana, irányokat keres, jót nevet, és megint sehogyan sem mér.
Így aztán rá is döbben, hogy az idő fogalma nem létezik. Ha belebonyolódtunk, akkor is legfeljebb filozófiai szinten és persze az időmérés.
Egyébként a végtelen vége után sincs pont. Azért hívják úgy, mert matematikai értelemben mindenképpen létezik. Egyébként maradjunk a világ egyik legszemetebb találmányánál, a vekkernél. Ő aztán meggyőzhetetlen!
A homokóra legalább veszi a lapot, ha lepereg, pihen, és hajlandó fordított irányba is mérni.
Micsodát is? Ha nem csalnak emlékeim, azt mondtam, hogy idő nevű valami talán nem is létezik. Ha nem tévedek, akkor még kijelentő módban… Bár az is lehet, hogy az idő véges, akkor viszont csak a befejezés után fog megszűnni. Tehát a vége, csak a vége után jöhet…

Legutóbbi módosítás: 2019.09.10. @ 15:02 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/