Boér Péter Pál : A kép olaja alatt

Picasso albumából vettem ki, bár nem tudom, hogy került a kezembe. Azt végképp nem értettem, miért rajzolt egy krumplinak álcázott félrecsapott baseball sapkában , sziklából kinéző fejet. Talán azért, mert a kövér, pattogatott kukoricagránát robbanása közhelyszerű lett volna? Még az is lehet, hogy körömreszelővel véste a hegy közepébe azt a fejhegyet, amitől talán lekékült az egyik szeme, a másik pedig egy sötét szemüveg alá bújt.
Kemény kalapja lapos teteje egy fakalapács műve, eredetileg domború volt. Most a Hold két bőröndöt cipel, mert vásznára akar jutni, mindenáron meg akarja mászni a kidomborult hegyet. Mit neki az éj? Hadd sötétedjen, az emberek higgyék nyugodtan azt, hogy a felhők mögé bújt.
          Kattant a bilincs. Jobbról is, balról is egy-egy kommandós ragadta meg a Holdat, és elindultak vele ki-ki a maga parancsnoksága felé. Ettől lett belőle két félhold.

Picasso mester, mérgében képére festette a hosszú nyakú, kancsó alakú bakelitkislemezt, melyet szemüveges pufók pofák pókhálón át akarom mondani az internet világhálóján küldözgetnek, és persze SMS-ekben, meg MMS-ekben eresztik szerteszét.
          A kőszobor, ráfestett olaja alatt egy Sziszifusz görget fölfelé kőgolyóbist a rajta táncoló akrobatával, s együtt gurulnak újra meg újra alá.
          Se kép, se szobor, se hegy, de kőgolyó sincs már, csak egy pár bepanírozott nyúlfül. Nyuszkó szorongva várja a sarokban, vajon visszakapja-e a képről őket, mert nélkülük nem tud hitelesen rettegni.

Legutóbbi módosítás: 2016.04.01. @ 11:15 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/