Z. Farkas Erzsébet : „Csak egy jó választ adjatok!” (FM)

Véletlenül van egy, amely egész életre szóló garancia.

 

Hol van az öröm titka?

Annak a földnek a mélyében, amely a mi szívünk.

Miért fáradozunk egész életünkben azon, hogy örömben éljünk, ha annak a magja bennünk van? Hogyan lehetünk boldogok?

A szeretet és gyűlölet édesgyermeke az öröm és az irgalom. Ahol felcsillan a szeretet legkisebb tette, ott az Ő jósága csöppen a világba.

Naponta szőjük a szerelem-szeretet szőttesét, ami végső soron szőhetetlen, ám ha egyszer mégis igazán szövődik, eltéphetetlen. Az időben a véletlenek egybeesését valaki elrendeli. A határtalan irgalom minden földi teremtmény fölött őrködik! Gondolataink, tetteink, amelyek üdvösek, de bűnösek is lehetnek, úgy bújnak elő, hogy észre sem vesszük. Lelki megtisztulásunkat, emberi méltóságunkat soha, sehol nem lehet úgy átélni, mint éppen a szenvedést is vállaló bátor szeretet gyakorlása közben. Imával, lelki gyakorlattal mossuk tisztára lelkünket. Eltűnik a félelem, megmarad a szeretet irgalma, amikor Őt követjük.

A hit és kereszt balzsama gyógyír a szíveknek. Nincs jobb tudós annál, mint aki Hozzá menekül, Tőle kér tanácsot és Benne mélyed el. Minél tovább járunk a kereszt-iskolájába, annál tovább akarunk ott maradni. Az idő ott gyűlölet nélkül múlik. Az ember ott mindent megtanul, amit tudnia kell.

 

„Benned miért olyan, és bennem miért nem?” (FM)

 

A szerelem-szeretet zenéje tiszta öröm,

igazgyöngye mind könny, amelyben egész valónk vallomás.

Az érzés hozza közelebb hozzánk a világmindenséget,

így érezzük lágynak a kemény világot,

szelídnek a kegyetlen sorsot, akinek szívében,

lelkében megtalálod az elveszett otthont.

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2015.11.12. @ 15:26 :: Z. Farkas Erzsébet
Szerző Z. Farkas Erzsébet 63 Írás
Z. Farkas Erzsébet Kazincbarcikán élek. Hiszek Istenben - a hit - szeretet - szépség és remény érzéseiben. Ha nem hinnék, magam tenném lehetetlenné. Minden egyéb, ami létemmel összefügg Istentől való. Boldogságom, két gyermekem, szeretteim, embertársaim. A betűk minden élethelyzetben hű pajtásaim. Követnek mindenhová, hogy állandóan keressem a helyes ösvényt. MEGCSILLANÓ ÉLETÚT Célirányos útjaimon társamul szegődött hozzám a Nyár hittem benne, hogy itt marad de nyújtózásában megcsillant az ökörnyálú Ősz hajszál.