Mocsár Zsófia Alexandra : Mindenütt jég!

Azt hiszem, pályát tévesztettem. Jégszobrász leszek. Leolvasztottuk itthon a fagyasztót. Túl sok a jég.

Az jó, nem? Jeget beszerezni amúgy drága lenne, a mi hűtőnk meg kitermeli. A kezem meg bírja a hideget. Csak még azt nem tudom, hogy a kiskéssel, vagy a nagy baltával csákányozzam. Meg azt sem, hogy a fazékba, vagy a lavórba tegyem. A többi sima ügy, nem?

Egy szobor könnyen megvan. Csak csitt-csatt és kész. Mondjuk, megcsinálom a régi császárok, politikusok, királyok fejeit. A maiakkal fogom kezdeni. Aztán már nekem senki nem mondhatja, hogy nem foglalkoztam a művészettel! Elvégre kortárs lesz, mert politikussal kezdem és hát az anyag, a jég meg viszonyulni fog a tartalomhoz. Érted?! Politikust jégből, szó szerint fagyos tekintettel és szépen lassan elolvadót, ahogyan a választások közelednek. Tuti siker. Kár, hogy kis lakásban élünk, a sok jég nem fér el sehol. Lehet, hogy mégis csak hagyom a fagyasztóban. … mert csindadratta sejhaj… Hagyjuk! Oldódjunk…

Legutóbbi módosítás: 2011.05.03. @ 10:34 :: Mocsár Zsófia Alexandra
Szerző Mocsár Zsófia Alexandra 4 Írás
Jelenleg egy művészeti egyetem hallgatója vagyok. Nevem felvett név, arcképem valódi retrósítva, de 3 évvel ezelőtti. 2 évtized a hátam mögött "boldog-szomorú " pillanatokkal. Írásaim sajátjaim, gondolataim is. Nehezen érthetők, elismerem. Saját világom kialakításában jelentős szerepe volt/van a színháznak és a képzőművészeteknek. Egy kérdésre válaszolva: anyai nagyszüleim nevéből adódik a mostani(Pálffy Antónia) névváltozat, s nos, való igaz, hogy születési nevem lecserélése bizonyos okokból folyamatban van... Köszönöm, hogy itt lehetek!:-)