Avi Ben Giora. : A merénylet

Poligráf

 

Lassan beesteledett. A stadion előtti park, kezdett benépesülni. Ősz elején mindig sokkal több ember jár errefelé, mint egyébként. Egyrészről a meccsek miatt, másrészről meg sok koncertnek is helyt ad a stadion. Most is nagy csoportokban gyülekeztek. A tér kordonokkal volt körbekerítve. A bejáratoknál meg szigorú biztonsági előírások voltak. Mindenkit ellenőriztek, aki be akart menni a koncertre, és érvényes jegye volt. Főleg az üvegeket, a szeszes italokat vették el, na meg a szúrásra, vágásra alkalmas, fegyvernek minősülő tárgyakat, ha netán verekedés törne ki, ne használhassák. Most ilyen renitens alak alig volt, de annál több a szeszes italt becsempészni akarók. Valamit már csiszolódhattak, mert megpróbálták néhányan átverni a biztonsági őröket. Plasztik palackokba öntötték át a töményt, és persze keverték valamilyen üdítővel. Colával vagy mással. Sört meg már lehetett kapni dobozban, illetve literes, sőt másfél literes műanyag kiszerelésben. Nem minden alkalommal tudták kiszúrni a töményt, hiszen mindenegyes belépőt nem vegzálhattak, hogy mi van a palackban. Szúrópróbaszerűen, néha-néha sikerült egy-két csalót kiszűrni. De inkább eltekintettek az ilyen esetektől, nehogy még a koncert megkezdése előtt bonyodalmak legyenek. Főleg a támadásra és verekedésre használt eszközökre utaztak. Ezeket igyekeztek megtalálni és elvenni.

— Hogy álltok? — kérdezte meg a nagydarab főnök a beosztottjait az egyik kapunál.

— Szokványos a forgalom. Fegyvert nem nagyon találtunk eddig, és csak pár üveg szeszes italt próbáltak belopni. Ezek javarésze külföldi volt. Nem nagyon akarták megérteni, hogy miért nem vihetik be a lelátóra az italokat. De semmi összezördülés…

— Lassan zárjátok le a kaput, mert kezdődik a koncert. Kezdés után senkit sem engedtek be. Ketten maradjanak csak a kapunál biztosítani. A másik kettő legyen bent a nézőtéren — osztotta a parancsokat a főnök. — A szünetben váltsátok egymást. Cigizés nincs. Még itt a kapu előtt sem.

Pontban kilenckor elkezdődött a koncert. A park nem néptelenedett el teljesen. Egy pár ember lézengett, hogy padra letelepülve hallgassák a zenét. A biztonságiak ügyet sem vetettek rájuk. Ami kívül van, az nem rájuk tartozik. Vannak rendőrök is, dolgozzanak azok is egy kicsit. Lassan közeledett az első rész vége, a szünet. Egy félreeső padon egy nő feküdt. Látszólag élettelen. Egyik karja lelógott, a két lába meg kissé szokatlan pózban érte a földet. Az egyik teljesen, a másik éppen hogy érintette a talajt. Mintha lábujjhegyen próbált volna állni mielőtt lerogyott a padra. A pad alatt egy fekete hátizsák hevert, valamint két üres üveg. Minden jel arra vallott, hogy a nő eszméletlenségig leitta magát, ott próbálja kialudni a mámort.

— Mi lehet azzal a csajjal ott a padon? — kérdezte társát az egyik őr.

— Biztos benyalt, még mielőtt be tudott volna kerülni. Sajnálta a piát, amit elvettünk volna tőle. Inkább kint maradt és megitta, így is hallhatta a zenét. Maximum nem látta.

— Meg kéne nézni, nem gondolod?

— Nem ránk tartozik, de ha balhét akarsz, akkor csak menj. Mondd, nincs magánál. Mobilon kell hívni segítséget, a diszpécser felveszi az adatokat, és persze a te telefonszámod, neved, hogy nem kamuhívás e. Aztán ha kiérkeznek, azonnal meg is keresnek. Namármost, ha esetleg a csajszi nem tér magához, vagy már halott, akkor téged, mint fellelhető tanút elvisznek. Utána nézhetsz, mint Jenő a moziban és következő alkalom a cégnél nem lesz. Páros lábbal rúgnak ki. Ha majd szünet lesz és áramlik ki a nép bagózni, meg WC-re, lesznek akik odamennek helyetted.

Nem kellett sokat várni, nyíltak a kapuk és kifelé tódult a nép. Észrevehették a nőt a padon mások is, mert egyre nagyobb csoport állta körbe a padot. Aztán már csak arra emlékeztek a jelenlevők, hogy egy hatalmas detonáció remegtette meg a levegőt. Egy csomó ember véresen terült el a földön, aki meg még bírt, az menekülni próbált. Pillanatok alatt hatalmas fejetlenség és káosz alakult ki. Aki élt, fejveszetten akart kikerülni a térről, míg egyesek a stadionba akartak visszajutni, gondolván, ott nagyobb biztonságban lehetnek.   A rendőrök hiába próbálták helyreállítani a rendet, pánik alakult ki, melynek még számtalan plusz áldozata lett.

 

Másnap reggel a lapok beszámoltak az éjszakai eseményről. A padon fekvő női alak egy bábu volt, ami távolabbról megszólalásig egy fekvő ájult nőt imitált. Benne rejtve robbanóanyag volt, ez robbant, miután valaki hozzáért, segíteni akarva, vagy iratok után kutatva. A térfigyelő kamerák csupán egy gyanús kisteherautó, és két alak mozgását rögzítették, akik egy tehetetlen testet cipeltek a félreeső padhoz, és miután óvatosan ráfektették, visszarohantak a kocsihoz és elhajtottak. A rosszul látszó alakokat, és a kisteherautót nem sikerült még azonosítani. A robbanás következtében harminc ember megsebesült, tizenketten súlyosan, és hatan meghaltak. A nyomozás nagy erőkkel folyik. Eddig egy terrorszervezet sem vállalta magára, hogy köze volna a merénylethez.

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2017.11.01. @ 13:37 :: Avi Ben Giora.
Szerző Avi Ben Giora. 457 Írás
A nevem nem pusztán művész név. Még csak nem is nick név vagy ragadvány. Ezt a nevet viselem immár több mint negyven éve, miután kivándoroltam. Azóta sok víz lefolyt itt a Dunán és Jordánon. Jó pár éve csatlakoztam a Hét Torony csapatához és azóta is itt tanyázok, rendszeresen. "Adminguru: Panteonba helyezve, elment 2021. június 8.-án! Részvétünk a hozzátartozóknak!"