Radnó György : 3. Mi jár a fejemben?

Szavak rabsága után egy felfedezés a jó szeretkezéssel záródó hosszú beszélgetések utáni gondolatok, amikor minden kimondható… amikor nem kell tartani a féltékenységtől és a félremagyarázásoktól… érdemes kipróbálni!

 

Az élet folytatása magad vagy. A csupasz fióka szárnyaira is nő a toll, hogy aztán meghódítsa az eget, de ne akarjon ennél egy cseppel sem többet. 

A lehetetlent számításokkal cáfolják és mégis mindig kiderül az ellenkezője, mert amíg a tudósok elemzik a fát a tudatlanok hódítják meg az erdőt, pedig azt hisszük nem terem több termés a törvényekre hallgatva. 

A milliós áldozatok kórusa nevelt fel egy századot és a felejtés ellen ágálva szunnyadt el mégis a rossz emlék, amely lassan a tagadáshoz majd az ismétléshez vezet. Meddig tartható fenn az ármány és a nyugodt erő, a csillogó érmék hatalmának árnyékában. Csőcselék haragjára menekül a báb, amely csak üres felfújt babzsák és sosem lesz pillangó, akármennyire is ez az ígéret nevelte, dagasztotta hatalmát.

Hiába a kesergés, hiába a nyughatatlan diák, hiába a hiábavalóságunk, csak újra temetjük az álmot, amit ifjan oly büszkén cipeltük a kálvária hegy felé, de sosem érünk fel vele.

Csak csendben ülünk az élet tábortűzénél és magunkban kántálva kérjük vissza, amit elvesztettünk, tudat alatt pedig ugyanezt tennénk legközelebb is, ugyanúgy vesztegetnénk az időt és ugyanúgy elvesznénk, ahogy most is.

Legutóbbi módosítás: 2017.05.21. @ 18:39 :: Radnó György
Szerző Radnó György 140 Írás
Már gyerekkoromban szerettem volna író lenni, valahogy úgy ahogy mások mozdonyvezetők. Tinédzser koromban már éreztem késztetést az írásra, eleinte sok verset írtam, ebből az idők folyamán, és a költözések miatt sok elveszett, vagy csak a kicsomagolatlan dobozok mélyén maradt. Informatikusként természetes volt számomra az online módban való publikálás. Eleinte csak magamnak írtam, de több barátom kérésére elkezdtem aktívabban közzétenni társaságokban is a verseimet. Hosszas unszolásra kezdtem el nagyobb körben publikálni és kiadni kötetet. 2012. április végén megjelent az első kötetem "A némaságom kiáltom" című kötet...