Boér Péter Pál : Szép fülű stílkulcsok

 

A hegedűroncs-telepen dolgozáshoz, több szív kellett, még a verkli tekerésnél is. Valójában Bumbónak nevezték, a drótkerítéssel körülvett, pengető alkatrészekkel teli területet, de sokkal inkább, egy műszaki hulladék lerakat volt, ahonnan nyakakat, alátéteket, vagy hegedűtesteket guberáltak, a szívükben könnyező kulcsmentők.

Nem is gondolnánk, hogy némelyik ember naponta dob, pöffeszkedve, több ölnyi hegedűt pályaszélre. Az egész személyzet – régebben kádernek nevezett -, zeneakadémiát végzett munkatársakból verbuválódott. Naponta szép fülű stílkulcsok – még a Titanic-kal elsüllyedt – ódon, filléres guberálását voltak kénytelenek végignézni. Csak azért gyapjasodott büszkévé tekintetük, mert, bár kapacitás hiányában, a restaurátori munkákat infra vaskalapok alatt sem tudták volna elvégezni, legalább megmentettek egy-két, még jobb sorsra érdemes dalnok darabot. Arra megfeleltek, hogy mint megáradt folyó szakadt gátját, másik hangszer kidobott darabját helyettesítsék. Fák lettek, és betakaróztak virágos paplanokkal.

Kobakjukat, a krumplifejek hegedű fitymálásától úgy melengette a mentéstudat, egy-egy hasznos nap után, mint egymásba csavarodott sínpárokat kiegyenesítő, szorgos vasutasokét. Ha nem reménykedtek volna, egy majdan karmesteri pálcát, sziklaormon lengető pingvin megjelenésében, aki az összes kűrruhát túlfutva, gyönyörű hajlítású hegedűre lejégtáncol mindenkit, és extra reperátor üzemet létesít, már belehaltak volna a pocsékolók önzésébe.

Legutóbbi módosítás: 2012.05.25. @ 21:50 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/