Boér Péter Pál : Fejcsere

 

Poroszlán fejét, kinőtte a sapka. Talán, mert alatta császkáló hordozójának neve, stilszerűtlenül, nem volt sem porosz, sem oroszlán. Most, kaparhatta simléderét, honnan szerez egy hétköznapi bojtalávalót.

Vakarta felhajtott fülvédőjét, és kinőtt fejű alátétjét, hirtelen megeszesedéssel, egy kontyos hajú, mogorva női belenövésre gondolta átcserélni. Akinek a haja folyton nő, így, az ő kamasz életkori sajátosságát, a fej kinövést elkerülheti, mert természetes sejtjeit, egészségesen bizsergető tágulását, a folyamatos hajnövekedés kompenzálja.

Elősimléderét, orrként lógatva tervezte a fejcserét. Hiszen, ilyen pupillamentes, sugártalan, szomorú tágságban, fejen lötyögni sem lehet.

Ekkor, egy komoly traumának beillő ütközést érzett, kopott oldalprémjén, és a növőfélben levő sapka, fejfedőségét elvesztette. Körbetekintve, egy bájos parókát és néhány, lencse nélküli szemüveget érzékelt. Belefintorodott az értetlenségbe, amikor korábbi tartófeje – hordozójának nyakán -, rojtosan odairritált kutyájának egy morrantást:

– Na öreg, kereshetek másik sapkát. Menjünk, mert nagyon fázik a fejem, vegyünk egy jó szűket. Ez a selejtes, pandaszőr imitáció, alig nyolc év alatt széttágult.

Átmeneti, újságpapír csákóval, köszönés nélkül távozott, a szédelgő, eszméletvesztés tájékán kódorgó, értetlen sapkától, aki most az egyszer azt hitte, tényleg megüti a guta.

A farok csóválja a kutyát tipikus esete, még hogy ez a kinőtt izé cserél le engem! – gondolta.

Botrányos helyzetén, nem sokat szomorkodott, egyetlen pattanással szökkent a kidobott parókára, ami sokkal jobb alátétnek tűnt, kinőtt kutyásánál. A hajpátló, krokodilkönnyeket ejtett annak örömére, hogy végre, ismét értelem zúdult létébe, és a könnytől, átmeneti széptelensége, nem riasztja el, hirtelen lett lovagját.

Legutóbbi módosítás: 2012.05.12. @ 06:57 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/