Meyer József : ÖKÖRNYÁL

Az illusztráció két rejtvény, együttes megfejtőjük elismerésben részesül!

 

                                  

Bemelegítésként csak néhány mondat az ebekről. Részemről a kutyás barátság szépen virágzott addig a napig, míg egy agresszív és nagyobbfajta-béli példány a nejemet meg nem harapta. Persze a gazdája kétségbeesetten szabadkozott, volt jól dokumentált oltási könyv, stb. Ha nehezen is, de túl tettük magunkat rajta. Illetve én nem teljesen. Mégis a feleségemről van szó! Bár az idő múlásával a házastársi érzelmek jószerint háztartásivá szelídülhettek, szembe kell nézni a ténnyel: az eb evett az asszonyból!  Valahányszor eszembe jut ez a sajnálatos esemény azt a fémes, kellemetlen ízt érzem a nyelvemen, amit férfitársaim jól ismernek, ha nőügy(eik) kapcsán szenvedni kénytelenek.

    Kivételes alkalom adódott, egy „bolognese” kapcsán. Aranyos öleb, kevesebb, mint két kilós harapással, nagyon szórakoztató. Mindössze néhány hónapra kaptuk kölcsön, lámpalázasan készültem az első sétánkra. Kis tasak, illatos papírzsebkendők állandó készenlétben. A saroknál letámadtak a szomszédok, hogy ki az igazi gazdi, mi az eb neve, stb. No, erre egyáltalán nem számítottam, teljesen elvonták a figyelmem! Az időközben keletkezett(?) kicsiny sínpárról emiatt nem tudtam eldönteni, hogy egyáltalán hozzánk tartozik-e? Fuldokoltam a méregtől! Most biztosan magunk után takarítunk? A futtatón néhány sorstársam is akadt, és nekem, mint újoncnak elmagyarázták, hogy a pisit felitató szivacsra nincsen szükség…

 

*

 

    Más. Eprésszünk a szószedetünkben:

 

    ANSWERPEN                kommentek  megválaszolásához használt  írószerszám.

 

    ISTKÁN                       Vágó István egy régi kvízjátékából vett feladvány, 

                                     megfejtése: KÁVÉPÓTLÓ.

 

    ÁLDOMÁSFŐNÖK          csapos a restiben.

 

    TENGERSZEM               egy népes titkosszolgálat neve.

 

    NO, EZ DERÉK!             – szól a nadrágszíj.

 

    GYEDMESTER               sokgyermekes családfő.

 

    PUNCSI                       mondén „édesség”.

 

    TORONYDARU              kezelőszemélyzete a szerkesztőségben.

 

    HATÁRÁTKELŐ              Nagyajaknál a várakozási idő most három óra.

 

    EVOLÚCIÓ                    Marx és Engels  >>>  Marks & Spencer

 

    RENDSZERGAZDA           V. I. Lenin. (Úgy rémlik, ezt hallottam már valahol.)

 

    SÍRFELIRAT                   villanyszerelő sírkövén olvasható: VÉDŐFÖLDELÉSSEL ELLÁTVA!

 

*

 

    Barangolás a reklámok világában:

    – Ügyes figyelemfelkeltésnek tűnne, ha a  népszerű  rádióadó  egy  köztiszteletnek örvendő rendőrnyomozót szerződtetne, ki a hírek előtt bemondaná a jól ismert szöveget: JOGÁBAN ÁLL HALLGATNI!

    – Nálam kis híján megbukott az a bankreklám, amelyben Lúdas Matyi szerepelt… Háromszor fizeti vissza???

    – A másik sem volt szerencsésebb, amelyben Rómeó (16) és Júlia (14!) kiskorú „élettársakként” válhatnak ügyféllé.

 

       *          

 

    Befejezésként álljon itt egy kis történet, mely örömlányokról szól. A madám elhatározza, hogy egy délutáni kikapcsolódásra fizeti be őket (hiszen az estjük úgyis állandó robot). Óriási „gémek” várhatók a közeli teniszpályán, jó az idő is, hát oda tartanak. Hallják a lányok az első labdamenetnél, hogy 15-semmi. Teljes az egyetértés, tapsolva helyeselnek! Viszont 30-semminél élénk vita alakul ki közöttük, a lelátón. Amikor azt hallják, hogy 40-semmi, összeszedelőzködnek és mindenki megdöbbenésére sértődötten távoznak. (Szerintük 40 az minden, csak nem semmi.)

 

Eredetileg szerkesztette:Nagyajtai Kovács Zsolt – 2009. szeptember 30., szerda, 17:23

 

Legutóbbi módosítás: 2009.09.30. @ 15:23 :: Meyer József
Szerző Meyer József 61 Írás
1949-ben, Budapesten születtem. Manapság mérnökként dolgozom az építőiparban. Évek óta foglalkozom szakcikkek írásával, olykor más műfajjal is próbálkozom, Brády Zoltán nagylelkűségének köszönhetően némelyikük megjelent a Kapuban. 2010 novemberében Beró (Beri Róbert) meghívott az általa életre keltett" Édentől északra" művészeti csoportba.