Kőmüves Klára : Híd

…avatásra.
Fotó: Fotóház – pacher

 

 

 

Eszedbe jutott-e már úgy a híd, akár egy jelenség, mi nap mint nap kísér? Eszedbe jutott-e valaha, hogy a híd maga az ima – ember és Isten között? Tulajdonképpen híd a pillantás, az érintés, és minden szó. Százszínű híd maga a kommunikáció. Egy híd vezet a túlvilágra is, melynek neve maga az Élet, és bár „csatornának” nevezik, min átkelünk a földi létre – bizony, egy hídon jövünk világra is.

Jártál-e már valaha part nélküli tengeren? Nem tehetted, jól tudom, mert minden víznek partja van, s a nagy vizekre, melyekre valós hidat nem teremtett még emberi értelem – teremtett mást, így szólt: Hajót nekem!

Csodálatos az ember, többnyire azon munkálkodik, hogy együttműködéssel maradandót alkosson, akár az Isten, bár ő egyként is képes teremteni. Vajon az ember csak a rendelkezésére álló eszközökkel tud építeni? Én úgy hiszem, önmaga híd lehet az ember is, ha békéjével nem fukarkodik. Tartása van, súlyt is jól cipel – sok százan alakítják a változás fogaskerekeivel. És mindenre képes, amire a híd, önfeláldozásában jeles, ahol csak tud – segít.

Megragaszthatja mindazt, mit balsors összetört…

 

Ember – Szeress! Isten – Áldd meg, mit itt ma összekötsz!

 

 

Legutóbbi módosítás: 2011.05.06. @ 09:42 :: Kőmüves Klára
Szerző Kőmüves Klára 747 Írás
Később talán hosszabban bemutatkozom, most csak annyit; vidéki vagyok és főleg a verseket szeretem (olvasni ...és írni is :))